Attīstītāji piedāvā principiāli jaunus dzīvokļu iegādes nosacījumus (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bankās hipotekāro kredītu piešķiršanas nosacījumi kļūst stingrāki, tāpēc attīstītāji ir gatavi piedāvāt tādus dzīvokļu iegādes nosacījumus, kuri a) pašlaik ir izdevīgāki nekā bankām un b) dod pircējiem pietiekami daudz laika (pat 1-2 gadus), lai viņi varētu pēc tam noformēt nepieciešamo finansējumu jau kredītiestādēs.

Tieši tā var īsumā raksturot kompānijas-attīstītāja Saite pieejas būtību: pašreizējā pieklusuma periodā dzīvokļu tirgū tā paziņojusi par tādiem jauna mājokļa iegādes nosacījumiem, kādus būvētāji agrāk vispār nav praktizējuši un par kādiem klienti varēja tikai sapņot. Šādas idejas līdzautors ir nekustamo īpašumu kompānija Tokarev Invest, kura ir Saite partneris dzīvokļu realizācijā projektā Silmaļi* Salaspilī. Kompānijā Tokarev Invest uzskata - ja pēc šā jaunuma būs pieprasījums, tad tādu praksi uzņēmums paredz rekomendēt arī citiem saviem partneriem-attīstītājiem.

Šis īpaši labvēlīgo iegādes nosacījumu variants attiecas uz jau gataviem dzīvokļiem ar „pelēko apdari”. Pircējs, kurš dažādu iemeslu dēļ pašlaik nevar saņemt bankā hipotekāro kredītu, noslēdz ar Saite pirkšanas līgumu ar termiņa atlikšanu uz vienu gadu – līdz pilnīgam norēķinam par dzīvokli un tā noformēšanai Zemesgrāmatā. Viņš iemaksā pirmo maksājumu desmit procentu apmērā un pēc tam gadu katru mēnesi maksā no 0,8% līdz 1,5% no dzīvokļa atlikušās vērtības (tas ir aptuveni 400-600 latu mēnesī). Saite piedāvā finansējumu latos ar gada procentu likmi 6%-7%. Summa, kuru gada laikā iemaksā pircējs, tiek virzīta atlikuma dzēšanai.

''''Mūsu bizness ir māju celtniecība un dzīvokļu pārdošana tajās. Kā jebkurš apbūvētājs mēs esam ieinteresēti, lai pircējs uzreiz norēķinātos par dzīvokli, nomaksājot visu summu ar saviem līdzekļiem vai noformējot hipotekāro kredītu. Analizējot pašreizējo situāciju mājokļu tirgū, tostarp banku stingrāko kredītpolitiku, mēs izlēmām spert soli pretim dzīvokļu pircējiem. Un faktiski piedāvājām termiņa atlikšanu uz gadu, kura laikā klientam ir jānovērš tie apstākļi, kas viņam traucē saņemt hipotekāro kredītu. Tūlīt pēc pirkuma līguma noslēgšanas pircējs var sākt šajā dzīvoklī remontu, deklarēt to par dzīvesvietu. Pēc 12 mēnešiem klientam jādzēš uz to brīdi atlikusī summa. Ja arī pēc gada viņš nevar pilnībā norēķināties par dzīvokli, tad mēs esam gatavi maksājuma termiņu atlikt vēl uz gadu, gada likmi paaugstinot līdz vismaz 9%-10%. Termiņa atlikšanas nosacījumi ar katru pircēju tiks saskaņoti individuāli, un ir iespējams, ka mēs neprasīsim iemaksāt pirmo maksājumu 10% apmērā, ja redzēsim, ka klients ir spējīgs katru mēnesi maksāt vairāk par 400-600 latiem. Norādīšu, ka nekādus papildu maksājumus, kas ir obligāti, noformējot hipotekāro kredītu bankā, kompānija Saite neņem. Mūsu mērķis ir caurredzams: piedāvāt izdevīgu termiņa atlikšanu un pēc iespējas ātrāk saņemt visu summu par dzīvokli,'''' uzsvēra kompānijas Saite valdes loceklis Sergejs Vlasiks.

Saite un Tokarev Invest pārstāvji norādīja, ka pēc gada vai diviem pircējs, vēršoties pēc hipotekārā kredīta, bankai prasīs mazāka apmēra finansējumu. Bet tas nozīmēs, ka viņš varēs reāli cerēt uz daudz izdevīgākiem kreditēšanas noteikumiem, jo nav noslēpums, ka banku piedāvājumi atšķiras atkarībā no tā, vai klients prasa kredītu 90% apjomā no dzīvokļa cenas vai tikai 70%-80%.

* Kompānija Saite Salaspilī Silmaļu ielā jau ir uzbūvējusi sešas daudzdzīvokļu mājas no septiņām ieplānotajām. 2-3-4 istabu dzīvokļi ar ''''pelēko apdari'''' tiek pārdoti par 950-1150 Ls/kvadrātmetrā. (Saite dibināta 1998.gadā. Kā apbūvētājs savus projektus nekustamo īpašumu jomā – kotedžas, rindu mājas, mazdzīvokļu un daudzdzīvokļu mājas – kompānija līdz šim realizējusi tikai Salaspils pilsētas teritorijā.)

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu