Sievietes uzticas tikai sev

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Pētījums ASV rāda, ka sievietes saviem klientiem, konkurentiem un kolēģiem uzticas mazāk nekā vīrieši.

Sievietes drīzāk nojautīs, ka cilvēki un kompānijas, ar ko jāsastrādājas, neizturas godīgi un aizmuguriski kaļ plānus. Doktors Simons Pervans aptaujāja 400 sievietes un vīriešus — mārketinga menedžerus — par viņu attiecībām ar citu firmu pārstāvjiem, klientiem un kolēģiem. 67 procenti vīriešu piekrita apgalvojumam: «Mēs viens pret otru esam godīgi jautājumos, kas skar darba problēmas.» Tajā pašā laikā šādam viedoklim piekrita tikai 48% sieviešu. Tāpat tikai 45% sieviešu uzskatīja, ka darba jautājumos iesaistītās puses parasti gatavas būt godīgas, nesavtīgi apspriest problēmas un atlīdzināt nodarītos kaitējumus. Turpretim tam piekrita 55% vīriešu. «Iegūtie dati liecina — sievietes neuzskata, ka attiecības ar citām kompānijām ir savstarpēji godīgas. Tas varētu nozīmēt, ka sievietes, esot apveltītas ar labākām empātijas spējām, vieglāk saredz, ka sakarus darbā pārsvarā vada savtīgums, kamēr vīrieši kļūdaini uzskata pretēji,» saka Dr. Pervans. Citā pētījumā zinātnieks noskaidroja, ka sievietēm piemīt divas reizes augstāka empātija nekā vīriešiem.

Tātad vīrieši drīzāk tiks dažādos melu un mahināciju slazdos. Tomēr tas nozīmē arī to, ka vīrieši drīzāk var noslēgt lielus un veiksmīgus darījumus, kamēr sievietes vilcināsies un baiļosies, vai tik netiks apkrāptas.

Biznesā sieviešu neuzticēšanās partneriem saistīta ne tikai ar iedzimtiem faktoriem. Iespējams, viņas jūtas nedrošāk arī tāpēc, ka joprojām pastāv stereotips — biznesa pasaulē viņām nav ko meklēt. Daiļais dzimums izjūt bailes, ka viņas tiks apkrāptas tikai tāpēc, ka ir sievietes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu