Ar dzejas programmu "indiāņi" no ASV (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ Latvijā ar dzejas programmu viesosies Amerikas indiāņu izcelsmes studenti no Santafē

Šonedēļ Rīgā un Jelgavā ar dzejas programmas priekšnesumiem uzstāsies Amerikas indiāņu izcelsmes studenti no Santafē, informēja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā.

Latvijā viesosies četri studenti - Nolans Melnais Ērglis Eskīts, Santana Šortija, Klāra Natonaba un Ariels Antone, kā arī divi viņu skolotāji, rakstnieki Tims Maklohlins un Džulija Sato.

Šī būs jau otrā grupas viesošanās Latvijā. Pagājušajā gadā studenti ar lieliem panākumiem uzstājās vairākās Latvijas vidusskolās.

Viesošanās laikā Latvijā Santafē Amerikas indiāņu runātās dzejas grupa uzstāsies Spīdolas ģimnāzijā Jelgavā, Rīgas Kultūru vidusskolā, Valsts Jaunatnes iniciatīvu centrā un projekta "kim?" telpās Spīķeros, Rīgā. Šī projekta mērķis ir iepazīstināt Latvijas auditoriju ar Amerikas pamatiedzīvotāju laikmetīgo kultūru.

Santafē Amerikas indiāņu runātās dzejas grupā darbojas Amerikas indiāņu jaunieši, kuru darbs ir ticis augsti novērtēts visā ASV, jo viņi uzstājoties izmanto Amerikas indiāņu cilšu valodas un filozofiju. Katru vasaru grupa piedalās Drosmīgo jauno balsu nacionālajā jaunatnes runātās dzejas festivālā, pārstāvot Ņūmeksikas galvaspilsētu Santafē.

Runātās dzejas programmas ideja, ko 1984.gadā Čikāgā aizsāka amerikāņu dzejnieks Marks Smits, ir konkurss, kura laikā dzejnieki lasa vai deklamē savu dzeju atraktīvā veidā. Parasti šos konkursus vērtē atsevišķi auditorijas dalībnieki, izmantojot skaitļu ballu skalu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu