Ženēvā debitēs GTI kabriolets

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Volkswagen ir atklājis Golf kabrioleta un GTI mašīnas krustojumu, kura četrvietīgais salons no slēgta par vaļēju spēj pārvērsties 9,5 sekundēs.

VW Golf GTI Cabrioleta ārējā dizainā ir visas GTI automobiļiem raksturīgās dizaina iezīmes – bišu šūnu režģis radiatora restē, gaisa ieplūdes atverēm ir krietni vien lielāks izmērs, sliekšņi ir platāki un piešķir automobilim stabilāka braucamā izskatu, bet zem aizmugurējā bampera atrodas aerodinamiskais difuzors, ko no abām pusēm ieskauj hromēti izpūtēja uzgaļi. Tāpat kabrioletam ir tonēti LED aizmugurējie lukturi un hečbekam uzstādāmie 17 collu riteņu diski.

Foto: Volkswagen

Salonā, ko sedz salokāms auduma pārsegs, ir raksturīgā rūtainā sēdekļu auduma apdare, ko pēc izvēles var aizstāt ar ādu, stūre, ātrumpārslēgs un stāvbremzes svira ar ādas apdari un sarkanu nošuvumu, un nerūsējošā tērauda pedāļu uzlikas.

Zem motora pārsega iebūvēts jau zināmais 2 litru turbo motors ar 210 zirgspēkiem un 280 Nm (starp 1700 un 5300 apgriezieniem minūtē). Standarta izpildījumā dzinējs ir sajūgts ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet pēc izvēles ir pieejama arī sešu pakāpju divsajūgu pārnesumkārba.

Sprintā kabriolets ir mazliet lēnāks nekā hečbeks – neatkarīgi no uzstādītās transmisijas 100 km/h tas spēj sasniegt 7,3 sekundēs (GTI hečbeks 6,9 sekundēs), savukārt maksimālais ātrums ir 236 km/h (ar DSG pārnesumkārbu – 235 km/h).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu