Bugatti «šaus kosmosā» (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Patlaban dinamiskākais un ātrākais sērijveida ielas auto ir Bugatti Veyron Super Sport.

Tas ir apgādāts ar 1200 zirgspēku 16 cilindru turbo motoru, un dinamikas ziņā tam līdzvērtīgus auto var meklēt tikai autosportā. 100 km/h Super Sport spēj sasniegt 2,5 sekundēs, 200 km/h – 6,7 sekundēs, 300 km/h – tikai 14,6 sekundēs, bet automobiļa maksimālais ātrums ir prātam neaptverams 431 kilometrs stundā. To, ka šāds ātrums patiesībā ir ļoti bīstams un normālos ikdienas apstākļos pat nav sasniedzams, apzinās arī Bugatti, to rūpnīcā elektroniski ierobežojot pie 415 km/h. Mazāk par maksimumu, taču aizvien pietiekami, lai auto oficiāli skaitītos pārāks pār amerikāņu Shelby Supercars Ultimate Aero TT, kurš 2007.gadā sasniedza 412 km/h.

Lai vai kā, Bugatti inženieri, šķiet, tiecas pēc vēl reibinošākas dinamikas, tādēļ ir iecerējuši izlaist īstu superveironu, vēsta Autoblog.

Izdevums automobile vēsta, ka ambiciozā plāna īstenošanas nolūkā Veyron konstrukcijā plānots vēl vairāk palielināt oglekļa šķiedras īpatsvaru, tādējādi svaru samazinot par 250 kilogramiem, bet standarta 8 litru W16 motoru aizstāt ar vēl iespaidīgāku 9,6 litru W16 agregātu, kas attīstītu 1600 zirgspēkus.

Šādi apgādāts Veyron 60 jūdzes jeb 96 km/h varētu sasniegt 1,6 sekundēs un maksimāli attīstītu 288 jūdzes jeb 464 kilometrus stundā.

Tie gan ir tikai teorētiski aprēķini, jo auto konstruēšanai vēl pat nav saņemta zaļā gaisma no Volkswagen koncerna vadības.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu