Audi RS7 Sportback (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Detroitā dienas gaismu ieraudzījis Audi RS saimes papildinājums - RS7 Sportback.

Jaunais auto tiek apgadāts ar to pašu tehniku, kas uz priekšu dzen jaunāko RS6, - tas ir 4 litru V8 biturbo dzinējs. Motora maksimālā jauda - 560 zirgspēki - tiek sasniegta apgriezienu diapazonā starp 5700 un 6700 apgriezieniem minūtē, savukārt 700 ņūtonmetru griezes moments vadītāja rīcībā ir apgriezienu diapazonā no 1750 līdz 5500 apgr./min.

Caur astoņu pakāpju tiptronic automātu vilkme tiek novadīta quattro pilnpiedziņai (par to liecina arī uzraksts uz gaisa ieplūdes atveres režģa priekšējā bamperā), un auto tādējādi spēj 100 km/h sasniegt 3,9 sekundēs. Auto maksimālais ātrums turpretim ir atkarīgs no pircēja vēlmēm, nevis auto iespējām. Standarta modifikācijā RS7 Sportback attīsta 250 km/h, bet, ja gribas vairāk, tad var izvēlēties dinamikas paketi, kas elektroniskajam ierobežotājam liek nostrādāt vēlāk un auto ļauj sasniegt 280 km/h. Ja arī ar to ir par maz, tad, izvēloties dinamikas paketi Plus, maksimālais ātrums ir 305 km/h.

Citiem vārdiem sakot, jaunā auto dinamika neliks justies apdalītam, bet degvielas patēriņš tai pašā laikā būs patīkami zems. RS7 Sportback vidēji tērē 9,8 litrus, un to Audi panāk, sērijveidā uzstādot motora stop/start sistēmu, kā arī atslēdzot četrus no astoņiem cilindriem nelielas slodzes apstākļos.

RS7 Sportback paredzētas divu veidu balstiekārtas - viena ir adaptīva pneimopiekare, kas klīrensu samazina par 20 milimetriem un vienlaikus ir gan sportiska, gan komfortabla, bet otra - balstiekārta ar tērauda atsperēm un regulējamiem amortizatoriem. Vēl RS7 Sportback standarta aprīkojumā ir 20 collu vieglmetāla diski visos četros stūros un masīvi 390 milimetru ventilējamie bremžu diski uz priekšējās ass, bet tos pēc izvēles var aizstāt ar 21 collas riteņu diskiem un 420 milimetru keramiskajiem bremžu diskiem.

Būtībā ir tā, ka veiktspējas un dinamikas ziņā RS7 Sportback no RS6 Avant neatšķiras, un tos nodala vienīgi virsbūves forma un dizaina, kā arī bagāžnieka ietilpība, kas ar nolaistām aizmugurējā sēdekļa atzveltnēm ir mazāka - 1390 litri (universālim tie ir 1680 litri).

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu