Austrālieši notēmējuši uz Veyron (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Austrāliešu uzņēmējs Pols Halstīds savā auto dizaina un inženierijas kompānijā HAL ir iecerējis īstenot vairāk nekā ambiciozu projektu.

Halstīda plānos ir radīt īstu hiperauto ar tam uzstādītiem diviem dzinējiem. Tie būs 7 litru V8 Corvette motori, kas veidos W16 konfigurācijas 14 litru spēka agregātu.

Arī Bugatti Veyron ir W16 dzinējs, taču tā darba tilpums ir 8 litri, no kuriem ar četru turbokompresoru palīdzību spēcīgākajā Super Sport versijā tiek iegūti 1200 zirgspēki. Identisku jaudu no sava W16 spēka agregāta iecerējis gūt arī Halstīds.

Foto: Publicitātes foto

Būtiski atzīmēt – ja Veyron ir W16 motors ar vienu kloķvārpstu, tad austrāliešu brīnuma gadījumā būs divas kloķvārpstas. Tādējādi šim auto būs nepieciešams speciāls pārvada mehānisms, lai varētu izmantot vienu sešu pakāpju sekvenciālo transmisiju. Caur to motoru grieze tiks novadīta aizmugurējai asij.

Halstīds atzīmē, ka no oglekļa šķiedras un kevlara izgatavotās virsbūves dizainam iedvesmu smēlies no cita leģendāra ielas sporta auto – McLaren F1 -, un tas atspoguļojas arī salonā, kur ir identisks sēdvietu izkārtojums – braucējs sēž vidū, bet pasažieri sānos. Tradicionālo durvju austrāliešu mašīnai nav; tā vietā tas ir apgādāts ar atbīdāmu jumta paneli, gluži kā iznīcinātājlidmašīnas.

Supermašīnu plānots prezentēt 2016.gada Detroitas hotrodu izstādē, bet sērijveida ražošana nav plānota. Halstīts norāda, ka auto top prieka pēc, taču, ja būs interese un uzradīsies investori, varētu apsvērt arī mazsērijas ražošanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu