Detroitā debitēs jaunā Phaeton prototips (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Bankrotējušajā ASV pilsētā Detroitā nākamā gada janvārī pirmizrādi piedzīvos jaunās paaudzes Volkswagen Phaeton prototips. Sērijveida modelis tikmēr gaidāms 2015.gadā.

Volkswagen jaunā flagmaņa konceptuālās versijas debijai izvēlēta dīvaina vieta – nupat bankrotu pasludinājusī Detroita, kura savulaik ieguvusi motoru pilsētas nosaukumu, jo tajā mājo visi trīs lielie amerikāņu autobūves koncerni – Ford, Chrysler un General Motors.

Lai vai kā, jaunais auto tiks konstruēts uz Audi A8 tehnoloģiskās moduļu (MLB) platformas, ko Audi izmanto arī A4, A6 un Q7 ražošanai. Pašreizējais Phaeton izmanto citu platformu, uz kuras patlaban top Bentley Continental GT, raksta Motor.ru.

A8 moduļu platofrma ļaus ievērojami pazemināt Phaeton svaru, izmantot jaunus dzinējus, iespējams, pat četru cilindru agregātus un hibrīdsistēmas. Phaeton dizains pēc Volkswagen galvenā dizainera Klausa Bišofa teiktā kļūs par paraugu visu pārējo markas jaunumu izstrādē.

Phaeton pirmā paaudze, kas bija pirmais un vienīgais premium modelis Volkswagen klāstā, debitēja 2002.gadā, bet pēdējos atjauninājumus kompānija modelim veica 2010.gadā.

Nobeigumā var atzīmēt, ka jaunais Phaeton būs lētāks par priekšgājēju, jo atbilstoši vadības apstiprinātajām izmaiņām cenu veidošanā modeli plānots pozicionēt starp Audi A6 un A8.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu