BMW vienlaicīgi atklāj jauno M3 un M4 (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamā gada sākumā Detroitas auto šovā BMW prezentēs jaunās paaudzes M3 sedanu un M4 kupeju. Cilindru skaits šiem auto ir sarucis par diviem, taču jaudas un griezes ir vairāk, bet svars – mazāks.

Abi jaunie benzīngalvu sapņu auto ir apgādāti ar 3 litru sešu cilindru rindas turbomotoru. Dzinējs attīsta 431 ZS un 550 Nm, un tas ir attiecīgi par 11 ZS un 150 Nm vairāk nekā iepriekšējās paaudzes M3 uzstādītajam 4 litru V8 atmosfēriskajam motoram. Maksimālo jaudu automobiļu spēka agregāts attīsta pie 5500 apgriezieniem, savukārt maksimālais griezes moments braucēja rīcībā ir jau no 1850 kloķvārpstas apgriezieniem minūtē.

Standartā M3 un M4 tiek komplektēti ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, kam ir automātiskā starpgāzes funkcija. Otra opcija ir septiņu pakāpju divsajūgu automāts no M5 un M6, ar kuru jaunās M mašīnas ir ne tikai ātrākas, bet arī ekonomiskākas. Salīdzinājumam – ar manuālo pārnesumkārbu M modeļi 100 km/h sasniedz 4,3 sekundēs, ar automātu – 4,1 sekundē. Patēriņš automātam tikmēr ir 8,3 l/100 km, bet standarta automašīnām – 8,8 l/100 km kombinētā ciklā.

Var atzīmēt, ka automātiskajai pārnesumkārbai cita starpā ir Launch Control sistēma, bet jautrākiem brīžiem noderēs speciāls Burn Out režīms.

Maksimālais ātrums tradicionāli tiek elektroniski ierobežots pie 250 kilometriem stundā, taču pēc pircēja izvēles limitu iespējams paaugstināt līdz 280 kilometriem stundā.

Izstrādājot jaunos auto, īpaša uzmanība veltīta ne tikai veiktspējai, bet arī svara samazināšanai. Plaši lietojot alumīniju un oglekļa šķiedru, ir panākts aptuveni 80 kilogramu ietaupījums un, piemēram, braukšanai gatava M4 pašmasa ir 1497 kilogrami.

M3 un M4 no saviem civilajiem radiniekiem atšķiras ar atturīgi agresīvāku izskatu. Bamperos ir lieli gaisa savācēji motora elpošanai un šķidrumu dzesēšanai, priekšējos spārnos iestrādātas ventilācijas atveres, profilā automobiļus sportiskākus padara standarta 18 collu riteņi ar 255/40 izmēra riepām priekšā un 275/40 izmēra riepām aizmugurē, bet aizmugurējā bamperā ir aerodinamiskais difuzors un stilā teicami iekļauta tradicionālā četru cauruļu izplūdes sistēma.

Vācijas tirgū M3 maksās, sākot ar 71 500 eiro, savukārt M4 bāzes cena būs 72 200 eiro.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu