Jaunais Volvo XC90 iegūst aprises (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Vēl nesen ziņojām, ka ASV Lielceļu drošības apdrošināšanas institūta (IIHS) drošības testos ar teicamiem rezultātiem izcēlies 10 gadus senais zviedru apvidnieks Volvo XC90.

Lai arī ar drošību šim auto viss ir labākajā kārtībā, tam neizdosies izvairīties no došanās pensijā – rūpnīcā tiek intensīvi gatavots XC90 pēctecis un tā ierašanās paredzēta nākamā gada otrajā pusē. Kāds būs šis auto, rādīs laiks, bet šobrīd zviedri nelielam ieskatam piedāvā jaunu konceptauto, pēc kura aptuveni var nojaust dizaina attīstības virzienu.

Foto: Volvo

Volvo Concept XC Coupe, ko pirmo reizi paredzēts parādīt Detroitā janvāra sākumā, ir veidots atbilstoši ražotāja jaunajai dizaina valodai, kuras pirmās «frāzes» varēja saklausīt septembrī Frankfurtē ar konceptmašīnas Coupe Concept starpniecību.

XC Coupe ir stipri līdzīgs Frankfurtes šova mobilim, taču tā virsbūve ir augstāka un aizmugurējā daļu Volvo galvenais dizainers Tomass Ingenlāts ir izveidojis tādu, kāda pienāktos praktiskam apvidniekam.

Foto: Volvo

Diži vairāk oficiālas informācijas no paša Volvo nav, taču vācu auto motor und sport vēsta, ka apvidnieks saņems spēka agregātus no jaunās dzinēju saimes, kas tika prezentēta Frankfurtes šovā. Jauno dīzeļdzinēju saimē ietilpst motori ar jaudu no 120 līdz 225 zirgspēkiem, bet benzīna motoru piedāvājumu veido 140 līdz 306 ZS spēcīgi agregāti. Vilkmes pārvadam tikmēr tiks piedāvāts astoņu pakāpju automāts vai arī sešu pārnesumu manuālā ātrumkārba.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu