Audi gatavo aizraujošu nākotni elektronikas jomā (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

To, kā izskatīsies Audi elektroniskā nākotne, ingolštatieši demonstrēs nākamnedēļ patērētāju elektronikas šovā CES Lasvegasā ar konceptautomobili Audi Sport Quattro Laserlight Concept.

Būtībā Audi Sport Quattro Laserlight Concept ir tas pats Audi Sport Quattro Concept, ko kompānija pirmoreiz parādīja Frankfurtē pagājušā gada septembrī. Galvenās Laserlight atšķirības iezīmes, kā jau liecina nosaukums, ir saistītas ar lāzeriem. Un tie šajā gadījumā lietojumu raduši ārējā apgaismojuma jomā.

Jaunajā konceptauto Audi inženieri ir apvienojuši no jaunākās paaudzes A8 pazīstamos matricas tipa LED lukturus ar lāzerstarmešiem. Adaptīvās LED matricas Laserlight konceptmašīnā pilda tuvo gaismu funkcijas, savukārt tālo gaismu funkcijas pilda augstas veiktspējas lāzerdiodes.

Tām ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, lāzerdiodes diametrs ir tikai 500 mikrometri, līdz ar ko tiek taupīta vieta luktura korpusā un pat var labvēlīgi ietekmēt auto ārējo dizainu, jo māksliniekiem ir lielāka rīcības brīvība. Otrkārt, lāzerdiodes ir ārkārtīgi jaudīgas un ceļu var izgaismot gandrīz 500 metru tālumā.

Bez tā Audi Sport Quattro Laserlight Concept ir ieguvis jaunu trīsdimensionālu šķidro kristālu instrumentu paneli, ko braucējs var viegli konfigurēt pēc saviem ieskatiem un vajadzības, kā arī uzlabotu MMI sistēmas vadības centrāli viduskonsolē.

Ar to faktiski iespējams vadīt visas sistēmas, izmantojot centrālo apaļo pogu (tā ir ne tikai grozāma un nospiežama, bet arī bīdāma visos četros virzienos), kuras virspusē iebūvēts skārienjutīgs panelis, tai apkārt izvietotas četras galvenās izvēlnes pogas un papildu funkciju slēdži.

Piedziņas agregāta ziņā izmaiņu nav. Auto aizvien ir apgādāts 4 litru V8 biturbo benzīna motoru un elektromotoru, kas kopā attīsta 700 ZS un 800 Nm. Ar tiem 4,6 metrus garā pilnpiedziņas kupeja 100 km/h sasniedz 3,7 sekundēs, maksimāli attīsta 305 km/h, taču pēc oficiālajiem mērījumiem kombinētā ciklā vidēji tērē tikai 2,5 l/100 km.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu