Toyota iedvesmu smelsies Lexus dizainā (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Detroitas auto šovā Toyota sagādājusi pārsteigumu ar eksponātu, par kuru līdz šim nekādas informācijas nebija.

Tas ir konceptauto FT-1 (FT - Future Toyota), kas ne tikai demonstrē, kurā virzienā turpmāk raudzīsies zīmola dizaineri, bet arī liek domāt, ka Toyota vadības apcirkņos spēcīgas ir domas par modeļa Supra atdzimšanu.

Toyota Kalifornijas centra vadītājs Kevins Hanters Detroitā norādījis, ka samērā nesen Toyota vadītājs Akio Tojoda izteicis vēlmi dizaineriem radīt tādus auto, kas cilvēkos raisītu krāšņas emocijas, viņus neatstātu vienaldzīgus. Dizaineru atbilde tad attiecīgi arī ir šis augstākās klases ielas sporta auto, kam pagaidām gan ir tikai konceptautomašīnas statuss.

Tās dizainā var saskatīt vēsturisku ietekmēšanos no leģendārā 2000GT, kam bija identiskas virsbūves proporcijas, kā arī iepriekšējās paaudzes Supra un Celica. Tomēr visvairāk, šķiet, māksliniekus ietekmējis Lexus izvēlētais dizaina attīstības virziens; ne velti FT-1 tikpat lielā mērā var saskatīt līdzību ar japāņu premium zīmola karstākajiem konceptiem un sērijveida modeļiem – FT-HS, FT-LC un LFA.

FT-1 izstrāde esot sākta jau pirms diviem gadiem, un kopš tā laika pamatkoncepcija par auto ar priekšā iebūvētu motoru, maksimāli uz aizmuguri atvirzītu kabīni un klasisko piedziņu nav mainījusies. Tāpat auto ir ieguvis maksimāli lielu stikloto virsbūves laukumu, lai vadītājam tiktu nodrošināta iespējami laba redzamība, projekcijas ekrānu, kas svarīgāko informāciju ļauj nolasīt, neatraujot acis no ceļa, kā arī multifunkcionālu stūri F1 stilā, no kuras nav nepieciešams atraut rokas braukšanas laikā.

Informācijas par to, kāds spēka agregāts būtu piemērotākais tādam auto kā Toyota FT-1, no kompānijas pagaidām nav.

Foto: Toyota
Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu