Vienkāršs auto, ar kuru bauda braukt (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Detroitas auto šovā Kia Motors America prezentē jaunu sporta kupejas konceptu GT4 Stinger.

Dienvidkorejas kompānijas Amerikas nodaļā izstrādātais GT4 Singer konceptuāli ir 2+2 sēdvietu auto un funkcionē kā veltījums tiem laikiem, kad sportiski auto nebija ekskluzīvas preces.

Auto ir apgādāts ar 315 zirgspēku 2 litru turbodzinēju, kura vilkme caur sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu tiek novadīta aizmugurējiem riteņiem. Kia vīzija ir – GT4 Singer ir sacīkšu trases apstākļiem piemērots auto, ko droši varētu izmantot arī kā ikdienas auto, ar kuru braukt iepirkties.

Kia ASV dizaina centrā Irvainā, Kalifornijas štatā inženieri uzkonstruēja pilnīgi jaunu tehnoloģisko platformu, kurā aizmugurējā šķērsbāze ir platāka nekā priekšā. Virsbūves proporcijas krasi atšķiras no pašreiz pārdošanā esošajiem Kia automobiļiem – GT4 Stinger ir kompakts, ļoti plats un vienlaikus arī ļoti zems (attiecīgie gabarīti ir 4,31 x 1,89 x 1,25 metri).

«Braukšanas bauda bija prioritāte šā auto izstrādē,» saka Kia Design Center America galvenais dizainers Toms Kērnss. «GT4 Stinger atsauc atmiņā tos laikus, kad autobraukšana bija samērā primitīvs piedzīvojums, ko neaizēnoja dažādi elektroniski brīnumi.»

Automobiļa priekšējās daļas noformējumā izmantots īpatnējs risinājums, bez tradicionālajiem priekšējiem lukturiem. Starmeši gan šim auto ir, taču tie neatrodas tur, kur tos ierasts redzēt – pie motora pārsega pamatnes. Tā vietā GT4 Stinger ir ieguvis vertikālus LED lukturu blokus, kas iebūvēti sānos, riteņu arku korpusos.

Vēl viena dizaina nianse ir melni priekšējie jumta balsti, kas vizuāli saplūdina vējstiklu ar sānu logiem. Liela stiklotās virsmas laukuma iespaids ir radīts arī aizmugurē.

Īpaša uzmanība auto dizainēšanas laikā veltīta svara samazināšanai. Tādēļ auto ir ieguvis, piemēram, oglekļa šķiedras ieliktņus tam uzstādītajos 20 collu riteņu diskos (235.izmēra riepas priekšā, 275 – aizmugurē), kā arī auduma cilpas durvju rokturu vietā salonā. Kupejas kopējais svars tādējādi ir noturēts 1400 kilogramu robežās.

Nedz dinamikas rādītājus, nedz arī iespēju šādu auto jelkad ieraudzīt dīleru salonos Kia pagaidām nekomentē.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu