Dunlop prezentē viedās riepas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās viedi ir ne tikai telefoni un pulksteņi. Dunlop Ženēvas auto šovā demonstrē, ka gudras var būt un nākotnē būs arī riepas.

Goodyear Dunlop grupa Ženēvā prezentējusi riepas ar to pamata struktūrā iestrādātiem sensoriem, kas borta datoram nosūta informāciju par riepu stāvokli, vēsta Motor.ru.

Smalkās detaļas ir iestrādātas tieši riepā, nevis ir daļa no diska. Šī koncepcija novērš iespējamību, ka sensori tiek bojāti riepas maiņas procesā. Turklāt tiem nav nepieciešams arī ārējs enerģijas avots, proti, akumulators.

Sensori sniedz informāciju par automobilim uzmontēto riepu tipu, par gaisa spiedienu riepās, par riepu temperatūru un citus automobiļa «apavu» raksturlielumus konkrētā brīdī.

Automobiļa dators iegūto informāciju apstrādā un nosūta citām automašīnas elektroniskajām drošības sistēmām, kas tiek pielāgotas atbilstoši riepu stāvoklim.

Viedo riepu izstrādātāji atzīmē, ka savlaicīga vērtīgas informācijas nodošana palīdzēs cita starpā saīsināt ABS nostrādāšanas laiku un līdz ar to samazinās bremzēšanas ceļu, kā arī uzlabos auto stabilitāti.

Ražotājs pagaidām neplāno šādas riepas laist vairumražošanā, taču eksperimenti ar analogām tehnoloģijām un jaunām iespējām tiks turpināti, izmantojot ielas riepas SportMaxx RT.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu