Etores Bugati brālim veltīts Veyron (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Ženēvas auto šovā Bugatti prezentējuši planētas ātrākā vaļējā auto Veyron Grand Sport Vitesse versiju, kas veltīta franču kompānijas dibinātāja Etores Bugati brālim Rembrantam.

Šis ir jau ceturtais Legends sērijas speciālmodelis, ko Bugatti meistari veltījuši kādam kompānijas vairāk nekā simts gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē īpaši nozīmīgam cilvēkam.

Rembrants Bugati bija 20. gadsimta sākuma tēlnieks, kura zināmākie darbi ir no bronzas veidotas dzīvnieku skulptūras. Viena no tām, dejojošs zilonis, rotāja arī Bugatti Type 41 Royale, ko uzskata par vienu no progresīvākajiem pagājušā gadsimta divdesmito gadu automobiļiem.

Daudzas no Rembranta veidotajām skulptūrām tika izvietotas Parīzes botāniskajā dārzā un Antverpenes zooloģiskajā dārzā. Kad pirmā pasaules kara laikā šī Beļģijas pilsēta tika okupēta, zooloģiskā dārza personālam nācās lielāko daļu dzīvnieku nogalināt. Rembrants ar šādu pavērsienu nespēja samierināties, jo par modeļiem viņam bieži vien kalpoja tieši šā zoodārza dzīvnieki, viņš ieslīga dziļā depresijā, no kuras nespēja atkopties un 1916.gadā 31 gada vecumā izdarīja pašnāvību.

Rembrants Bugati
Rembrants Bugati Foto: Bugatti

Rembrantam veltītais Veyron Grand Sport Vitesse ir krāsots divos brūnos toņos. Augšējā daļa ir ar laku pārklāta bronzas krāsas oglekļa šķiedra, savukārt automobiļa apakšējā daļa ir gaiši brūna. Tāpat var atzīmēt, ka arī diskus klāj brūna krāsa divos toņos, savukārt pakava formas radiatora režģis ir pārklāts ar platīnu.

Ekskluzīvā auto interjers ir pieskaņots ārienei. Galvenie apdares materiāli ir gaiši brūna un kafijas brūna āda. Apdarē ir sastopams arī platīns – ar to pārklāta zīmola emblēma uz stūres. Bet uz plāksnes starp sēdekļiem redzams augstāk minētais dejojošais zilonis, kas ir viens no slavenākajiem Rembranta darbiem.

Tehniskā ziņā Veyron Grand Sport Vitesse neatšķiras no citiem šā modeļa eksemplāriem. Auto ir apgādāts ar 8 litru W16 turbomotoru, kurš attīsta 1200 ZS un 1500 Nm. 100 km/h auto sasniedz 2,6 sekundēs un paātrinājumu turpina līdz pat 408,84 km/h.

Kopumā Bugatti ir iecerējuši uzbūvēt tikai trīs šādus vaļējos Veyron Grand Sport Vitesse un katrs no tiem maksās 2,18 miljonus eiro (neskaitot nodokļus).

Kā jau minēts, šis ir ceturtais īpašās Legends sērijas Bugatti. Pirmo kompānija veltīja franču sacīkšu braucējam Žanam Pjēram Vimiljam, otru – inženierim un auto izmēģinātājam Žanam Bugatti, bet trešo – tuvam Etores Bugati draugam un divkārtējam sacensību Traga Florio uzvarētājam Meo Konstantini.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu