BMW prezentē 3.sērijas prototipu ar elektropiedziņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

BMW atklājuši 3.sērijas sedana prototipu, kas apgādāts ar hibrīdiekārtu, kuras baterijas iespējams uzlādēt arī no rozetes.

Plug-in hibrīds, kas tiks būvēts uz modernizētās 3. sērijas bāzes, sevī apvieno sportiska sešu cilindru modeļa dinamiku un augstus ekonomiskuma rādītājus. Auto uzstādīts 180 zirgspēku četru cilindru turbomotors, 95 zirgspēku elektromotors, modernizēta astoņu pakāpju automātiskā transmisija un litija jonu akumulatori. Hibrīdiekārtas kopējā veiktspēja ir 245 ZS un 400 Nm.

Foto: BMW

BMW informācija liecina, ka ar pilnībā uzlādētām baterijām hibrīdmodelis elektriski spēj veikt 35 kilometrus, bet tā vidējais degvielas patēriņš ir tikai 2 litri uz 100 kilometriem.

Hibrīdautomobiļa bateriju bloks ir iebūvēts zem bagāžnieka grīdas, tādēļ nodalījums ir nedaudz mazāks nekā standarta 3. sērijas sedanam. Cik litri tikuši upurēti zaļo tehnoloģiju vārdā, netiek atklāts, taču var atzīmēt, ka parastā 3.sērijas sedana bagāžnieka tilpums ir 480 litri.

Foto: BMW

Automobiļa vadītājs varēs izvēlēties starp trim braukšanas režīmiem - Comfort, Sport un Eco Pro. Pēdējā režīmā auto elektronika samazina klimata kontroles, sēdekļu apsildes un ārējo spoguļu apsildes energopatēriņu.

Informācijas par to, kad 3.sērijas BMW eDrive nonāks pārdošanā, pagaidām nav. Pēc britu izdevuma Autocar informācijas, hibrīdmodeļa sērijveida versija varētu tikt prezentēta nākamā gada rudenī, bet pārdošanā tas varētu nonākt ne ātrāk kā 2016.gadā.

Foto: BMW

Var atzīmēt, ka šā gada aprīlī Ņujorkas auto šovā BMW prezentēja X5 prototipu, kas apgādāts ar hibrīddzinēju. To veido 245 zirgspēku četru cilindru turbomotors, 95 zirgspēku elektromotors, litija jonu bateriju paka un astoņu pakāpju automātiskā transmisija. BMW X5 eDrive, kas vidēji patērē 3,8 litrus benzīna uz 100 kilometriem, pārdošanā nonāks 2015.gadā.

Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu