Vācu tūnētāji uzlabojuši Rolls-Royce kupeju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācu auto tūninga grupas Novitec uzņēmums Spofec nupat atklājis savu jaudīgākā Rolls-Royce modeļa Wraith modifikāciju.

Wraith, būdams apgādāts ar 6,6 litru V12 turbodzinēju, ir jaudīgākais tradīcijām bagātās britu kompānijas izstrādājums tās 110 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē. Tomēr, pieļaujot iespēju, ka ar 632 zirgspēkiem kādam varētu būt par «īsu», Spofec darbnīcās kupeja ir apgādāta ar pašu izstrādātu N-tronic paketi, kas dzinēja veiktspēju paceļ līdz 717 zirgspēkiem.

Kas ietilpst paketē, kompānijas oficiālajā interneta vietnē nav norādīts. Tāpat nav zināms, kā jaudas pieaugums ietekmē 2360 kilogramus smagā Wraith dinamiku. Tiesa, pat standarta Wraith gadījumā tā ir visai iespaidīga - 100 km/h elegantā kupeja sasniedz 4,6 sekundēs un maksimāli attīsta 250 km/h.

Ja par tehniku īstas skaidrības nav, tad vizuālās modifikācijas ir redzamas attēlos. Spofec Wraith apgādā ar jaunu priekšējo bamperu, sliekšņu uzlikām, 22 collu riteņu diskiem un virsbūves krāsojumu. Cik modificētais Wraith maksās, paliek atklāts jautājums. Var vienīgi atzīmēt, ka modelis, kas šā gada vasarā viesojās Latvijā un tagad ietilpst arī TVNET izmēģināto automobiļu portfolio, maksāja 290 tūkstošus eiro.

Spofec jau ir pieredze Rolls-Royce pārbūvēšanā. Iepriekš kompānija prezentēja sedanu Ghost, kam uzstādītā 6,6 litru V12 motora jauda no standarta 571 ZS tika paaugstināta līdz 709 ZS, griezes moments sasniedza jau 978 Nm, bet sprintam līdz 100 km/h bija nepieciešamas vien 4,4 sekundes.

Patlaban Rolls-Royce inženieri paši veic lieljaudas Wraith testus, par to liecina spiegu foto ar minimāli vai nemaz nemaskētiem prototipiem. Tāpat dienas kārtībā ir jauns Wraith saimes auto ar nolaižamu jumtu, kas pārdošanā nonāks 2016.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu