Volvo sakrustojis sedanu ar apvidnieku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Līdz šim bija pierasts, ka auto ražotāji eksperimentē, paaugstinātas caurgājības automobiļus būvējot uz standarta universāļu bāzes. Piemēram, Škoda Octavia Scout, VW Passat Alltrack u.tml. Volvo nupat ir atklājuši jaunu segmentu, šāda tipa automobili uzbūvējot, par pamatu ņemot sedanu. Konkrētāk - savu vidējās klases modeli S60.

Iegūtais krustojums ir ieguvis nosaukumu S60 Cross Country un papildinās Cross Country sēriju, kurā pēdējais jaunums ir novembrī Losandželosā parādītais V60 Cross Country.

Tāpat kā minētais universālis, arī jaunais krosoversedans ir ieguvis par 65 milimetriem augstāku klīrensu un to pašu pilnpiedziņas sistēmu. Tiesa, Eiropā un atsevišķos citu kontinentu tirgos S60 Cross Country būs pieejams arī priekšpiedziņas versijā.

Automobilim ir paredzēti 18 un 19 collu riteņu diski ar augsta profila riepām. Tās, pēc Volvo teiktā, uzlabo modeļa estētiku, gaitu padara klusāku un mīkstāku un attiecīgajās situācijās (domāta nobraukšana no ceļa ar cietu segumu) pasargā diskus no bojājumiem. Bojājumu novēršanas nolūkā auto ir apgādāts arī ar aizsargelementiem zem abiem bamperiem.

Motorizācijas jomā piedāvājums nebūs liels, taču visai iespaidīgs. Pilnpiedziņas S60 Cross Country varēs iegādāties gan ar T5 benzīna turbo motoru, kurš attīsta 254 ZS, gan 2,4 litru D5 turbodīzeli ar 215 ZS. Priekšpiedziņas S60 Cross Country tikmēr paredzēts 2 litru D4 dīzelis ar 190 zirgspēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu