Hyundai sagatavojis simpātisku pikapu Santa Cruz

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hyundai

Detroitas auto šovā Hyundai cita starpā demonstrē pikapu Santa Cruz. Tas gan ir tikai konceptauto, taču lieliski parāda, par ko domā dienvidkorejiešu uzņēmumā, jo īpaši, ja padomā ir amerikāņu autobraucēju uzrunāšana.

Pikaps ir automobiļa tips, kas Savienotajās Valstīs joprojām ir ļoti pieprasīts. Pilsētnieku vajadzībām gan šie auto nav īsti piemēroti, jo ir gari, plati un ar ierobežotu manevrētspēju, taču paši amerikāņi ir gatavi samierināties ar trūkumiem. Tādēļ arī nav brīnums, ka Hyundai tieši Detroitas auto izstādē prezentē jaunu šāda tipa konceptauto Santa Cruz.

Nepieciešamību radīt šādu auto Hyundai pamato ar tēzi, ka

ļoti daudz gados jaunu amerikāņu ir pilsētās dzīvojoši piedzīvojumu meklētāji,

kam ir aktīva sociālā dzīve un daudz dažādu aizraušanos brīvā dabā, raksta AutoBild. Šā iemesla dēļ nereti ir izteiktas vajadzības pēc liela bagāžnieka; šajā gadījumā - kravas kastes.

Tomēr, tā kā Santa Cruz konceptuāli ir vairāk domāts pilsētu iedzīvotājiem, tā ārējie gabarīti nav milzīgi. Izmēru ziņā tas ir pielīdzināms Mercedes-Benz M klasei, turklāt, spītējot kravas kastei, piedāvā piecas sēdvietas un četras durvis, pa kurām tajās ierausties.

Dizaina ziņā Santa Cruz ir tipisks pikaps ar platu, iespaidīgu stāju, agresīvu profilu un milzīgiem riteņiem.

Par to, ka auto ir vairāk nekā piemērots izbraucieniem pie dabas, liecina prāvais klīrenss. Interesants dizainisks un vienlaikus praktiskas dabas risinājums ir izbīdāma kravas kastes grīda, lai varētu pārvadāt lielāka izmēra kravu, piemēram, sērfošanas dēļus vai velosipēdus.

Motorizācijas ziņā gan Hyundai varētu nebūt trāpījuši mērķī, jo konceptauto ir apgādāts tikai ar četru cilindru dīzeļdzinēju, tiesa, tā veiktspēja ir samērā augsta - 193 ZS un 406 Nm. Kā ar šādu ekipējumu Santa Cruz brauc, tik drīz vis neizdosies pārbaudīt, jo šāda auto sērijveida ražošanai Hyundai vēl nav nobrieduši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu