Brabus jaunākā raķete

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Brabus

Par pamatu ņemot Mercedes-Benz S 65 AMG, Botropā bāzētais auto būves un pārbūves uzņēmums Brabus ir izgatavojis jaunu superlimuzīnu, kam dots nosaukums Brabus Rocket 900.

Ja kāds Brabus izstrādājums nosaukumā iegūst pielikumu Rocket, tad diezgan droši var apgalvot, ka tas būs viens no ātrākajiem, ja ne pats ātrākais auto uz planētas starp sev līdzīgajiem. Izņēmums nav arī jaunākais Rocket saimes automobilis - Brabus Rocket 900.

Šā automobiļa bāze ir Mercedes-Benz S 65 AMG, kas ar 630 zirgspēku jaudu un 1000 Nm griezes momentu pats par sevi ir augsti attīstīts transporta līdzeklis. Brabus darboņu skatījumā gan veiktspējas vienmēr var būt vairāk, tādēļ S 65 AMG uzstādītā 6 litru V12 turbomotora darba tilpums paaugstināts līdz 6,3 litriem, uzstādīta jauna kloķvārpsta, virzuļi, ieplūdes un izplūdes sistēma, kā arī citi turbo kompresori, un jauda jau sasniedz 900 ZS. Maksimālais griezes moments tikmēr piedzīvo lēcienu līdz 1500 Nm, tiesa, tas tiek elektroniski iegrožots pie 1200 Nm atzīmes, lai taupītu pielāgotās septiņu pakāpju automātiskās transmisijas resursus un pārējos jaudas pārvada mezglus.

Lai arī motoram nav atļauts atraisīties pilnībā, par dinamikas rādītājiem tāpat sūdzēties nevarēs. Pateicoties pašbloķējošam diferenciālim uz aizmugurējās ass, lielais sedans spēj 100 km/h sasniegt 3,7 sekundēs. 9,1 sekundi pēc izkustēšanās no vietas Brabus Rocket 900 spidometrs jau rādīs 200 km/h, savukārt automobiļa maksimālais ātrums ir vairāk nekā 350 km/h.

Gādājot par pietiekamu stabilitāti, Brabus Rocket 900 ir apgādāts ar adaptīvās pneimopiekares vadības moduli, kas klīrensu pazemina par 15 milimetriem, taču neatstāj nevēlamu iespaidu uz gaitas komfortu, kā arī virsbūves aerodinamiku optimizējošiem elementiem. Kontaktu ar ceļa segumu nodrošina 255/35 ZR 21 izmēra riepas priekšā un 295/30 ZR 21 izmēra riepas uz aizmugurējās ass. Ja ir vēlēšanās, tad Brabus piedāvā uzstādīt vēl lielākus kaltos riteņu diskus ar attiecīgi 255/30 ZR 22 un 295/25 ZR 22 izmēra riepām.

Brabus Rocket 900 iespējams apgādāt ar Brabus iBusiness multimediju sistēmu. To veido iPad Mini planšete, Mac Mini centrālais dators, griestos iebūvēts 15,6 collu platekrāna monitors, iPod Touch mūzikas atskaņotājs un arī Apple TV pieslēgums. Kā gatavu auto Brabus Rocket 900 var iegādāties par 347 719 eiro, bet uzņēmums ir gatavs apkalpot ikvienu, kam jau ir Mercedes-Benz S 65 AMG, taču tas nespēj apmierināt vajadzības.

Foto: Brabus
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu