VW Passat tagad arī kā hibrīdauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Volkswagen turpina elektrizēties, pēc Golf GTE* izlaižot arī Passat GTE universāli un sedanu, kas apgādāti ar plug-in hibrīdpiedziņas sistēmu.

Passat GTE modifikācijām uzstādītais plug-in hibrīddzinējs attīsta 218 ZS jaudu, taču kombinētā ciklā uz 100 km vidēji patērē tikai 1,6 litrus benzīna un 12,2 kWh elektroenerģijas. Variant versijai elektroenerģijas patēriņš ir mazliet lielāks - 12,4 kWh. Iespaidīgie fosilās degvielas patēriņa rādītāji gan sasniedzami tikai tad, ja Passat ir pietiekami ilgi nostāvējis pieslēgts elektrotīklam un 50 kilometrus veic, degvielu netērējot vispār. Normālos darba apstākļos jaunais Volkswagen Passat GTE vienmēr braucienu sāk, darbojoties tikai ar elektrību. E režīmu var aktivizēt, arī nospiežot pogu, piemēram, īsi pirms brauciena beigām.

GTE modeļi plašajā Passat variāciju klāstā ir izdalīti kā patstāvīga līnija. To plašajā standarta aprīkojumā iekļautas LED priekšējās gaismas (tālās un tuvās), vadītāja brīdināšanas sistēma (Driver Alert System), automātiskā pēcsadursmes bremzēšana (Automatic Post-Collision Braking), priekšējais satiksmes novērošanas sistēmas asistents, ieskaitot pilsētas avārijas bremzēšanas funkciju, lietus sensoru, priekšējās un aizmugurējās bezpilota parkošanās sistēmas, hromēti rotājumi uz sānu logiem un īpaša komforta sēdekļi (priekšā).

Ir arī tādi individualizācijas elementi, kas iecerēti tikai Passat GTE. To starpā – īpaša hromētā priekšējā radiatora reste ar integrētu, uzkrītošu zilu līniju. Ne tikai Volkswagen izmanto zilo krāsu kā hibrīdauto atpazīšanas zīmi, arī Toyota un Lexus hibrīdus no pārējiem auto var atšķirt ar zilām emblēmām.

Passat GTE no pārējiem pasātiem atšķiras ar citādāku priekšējo bamperu, kura malās ir C formas LED dienas gaitas lukturi. Kopā ar zilajiem dizaina elementiem šī C formas iezīme ir Volkswagen elektrisko un plug-in hibrīdpiedziņas modeļu identifikācijas elements. No sāniem 17 collu vieglmetāla Montpellier diski identificē Passat GTE kā plug-in hibrīdpiedziņas modeli. Arī interjers konceptuāli pielīdzināts jaunajai piedziņas sistēmai. Te inženieri un dizaineri radījuši instrumentu paneli un standarta Composition Media informācijas un izklaides sistēmu ar atbilstošu izvēlnes matricu, lai vadītu plug-in hibrīdpiedziņas sistēmas funkcijas un displejus. Individualizētas ir arī standarta detaļas, piemēram, zilais noskaņu apgaismojums, multifunkciju ādas stūre ar zilu dekoratīvo šuvumu, GTE raksturīgā pārnesumu pārslēgšanas poga ar zilu šuvumu un sēdekļi ar ziliem akcentiem to apdarē. Interjerā plaši lietoti arī alumīnija un spīdīgi melnas plastmasas apdare.

Passat GTE** un Passat GTE Variant*** Eiropas tirgū būs pieejams šoruden; dažās valstīs iepriekšpārdošana jau ir sākusies. Baltijas valstīs Passat GTE būs pieejams 2016.gada pirmajā ceturksnī.

* Golf GTE: Degvielas patēriņš, l/100 km: 1,7 – 1,5 (kombinētais), elektrības patēriņš, kWh/100 km: 12,4 – 11,4 (kombinētais), CO2 izmeši (kombinēti), g/km: 39 - 35, efektivitātes klase: A+

** Passat GTE: Degvielas patēriņš, l/100 km: 1,7 - 1,6 (kombinētais); elektrības patēriņš, kWh/100 km: 12,8 - 12,2 (kombinētais); CO2 izmeši g/km: 39 - 37 (kombinēti), efektivitātes klase: A+

*** Passat GTE Variant: Degvielas patēriņš, l/100 km: 1,7 - 1,6 (kombinētais); elektrības patēriņš, kWh/100 km: 12,9 - 12,4 (kombinētais); CO2 izmeši g/km: 39 - 37 (kombinēti), efektivitātes klase: A+

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu