Toyota gatavo Nissan Juke konkurentu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Toyota Frankfurtes auto šovā demonstrē ne tikai ceturtās paaudzes Prius, bet arī pavisam jauna mazās klases krosovera prototipu C-HR.

Tas ir konceptauto, kuru citādākā izpildījumā Toyota demonstrēja jau pagājušā gada rudenī Parīzes auto šovā un kurš vēsta par topošu Nissan Juke konkurentu.

Konceptauto pamatā ir Toyota jaunā globālā tehnoloģiskā platforma, kas, pēc kompānijas teiktā, ir par 35 - 65 procentiem stingrāka nekā līdz šim autobūvē izmantotā šasiju arhitektūra.

Toyota C-HR ir apgādāts ar hibrīddzinēju, kura raksturojums ļoti atgādina jaunākajam Prius uzstādīto agregātu kopumu. Proti, C-HR ir benzīna motors, jauns elektromotors un akumulatoru bloks ar samazinātu svaru. Hibrīdiekārtas parametrus japāņi neatklāj, taču norāda, ka iekšdedzes dzinējs darbojoties ar 40% efektivitāti. Tieši šāds skaitlis minēts, runājot par Prius, kam esot efektīvākais no visiem šobrīd lietotajiem benzīna motoriem.

No Parīzē prezentētā C-HR jaunais konceptauto atšķiras arī vizuāli - tam ir atsevišķas durvis aizmugurējiem pasažieriem, citādāka dizaina 21 collas riteņu diski un arī citādāki spoguļu korpusi.

Pēc Toyota pārstāvju teiktā, C-HR sērijveida versiju paredzēts prezentēt jau nākamā gada pavasarī, tradicionāli martā notiekošajā Ženēvas auto šovā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu