Hennessey Performance gatavojas izlaist 1000 zirgspēku elektroauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.venomgt.com

Amerikāņu kompānija Hennessey Performance, kura ražo vienu no planētas ātrākajiem sērijveida auto - Venom GT -, ir paziņojusi par ieceri izlaist elektroauto.

Šāda auto veiktspēja, pēc kompānijas dibinātāja un vadītāja Džona Henesija teiktā, varētu būt tūkstoš zirgspēku, ziņo Motor.ru.

«Mēs grasāmies izstrādāt kaut ko elektrisku. Šobrīd gaidām, kad bateriju energoietilpība sasniegs pieņemamus apjomus, pašiem akumulatoriem kļūstot vieglākiem. Bet nedomāju, ka mums būs ilgi jāgaida,» sacījis Henesijs.

Ja kompānija vēlētos tik spēcīgu auto ar pietiekamu gaitas rezervi izlaist jau tagad, tā svars varētu būt pat divas tonnas un tas ir krietni par daudz. Pēc Henesija domām, arī hibrīddzinēju ceļš nav pareizais un viņu tas neinteresē.

«Ferrari, Porsche un McLaren ir paveikuši teicamu darbu hibrīdauto jomā, tomēr mani tā neinteresē. Mūsu Venom būs tikai iekšdedzes motors vai arī tikai elektromotors,» atklājis Hennessey Performance vadītājs.

Var piezīmēt, ka oktobra beigās amerikāņu kompānija prezentēja sava modeļa Venom GT «karsto» versiju. Tā apgādāta ar 1451 zirgspēku spēcīgu V8 twin-turbo motoru, tātad attīsta par 207 ZS vairāk nekā standarta Venom GT, un teorētiski spēj sasniegt 450 km/h maksimālo ātrumu. Atgādināsim, ka šobrīd planētas ātrākā sērijveida auto gods pieder Bugatti Veyron Super Sport, kurš divu testa braucienu summā vidēji spēja attīstīt 431 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu