BMW izlaidīs vaļēju sporta hibrīdu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

BMW drīzumā izlaidīs sportiskā hibrīda i8 vaļējo versiju. Par to vācu biznesa izdevumam Handelsblatt pastāstījis BMW vadītājs Haralds Krīgers.

Pagaidām nav precīzas informācijas, cik būtiski sērijveida BMW i8 Spyder atšķirsies no tāda paša nosaukuma konceptauto, kurš tika prezentēts jau 2012.gada pavasarī Pekinas auto šovā. Tas ir konceptauto ar noņemamu puscaurspīdīgu jumtu un vējstiklu ar tajā iestrādātu spoilera maliņu.

Ticams, ka rodsters iegūs to pašu spēka agregātu, kas videi draudzīgā veidā uz priekšu dzen kupeju. Tā ir hibrīdsistēma, kuras bāze ir 231 zirgspēku spēcīgs 1,5 litru turbo motors un 131 zirgspēka elektromotors. Benzīna motors strādā pārī ar sešu pakāpju automātisko transmisiju, savukārt elektromotoru baro litija akumulatoru paka.

Mašīnas kopējā jauda ir 362 zirgspēku un ar to ir gana, lai «zaļais» sporta BMW spētu 100 km/h sasniegt 4,4 sekundēs un maksimāli attīstītu 250 km/h.

Var atzīmēt, ka pārdošanā Eiropā un ASV BMW i8 nonāca 2014.gada vasarā. Auto sākuma cena ir ap 130 tūkstošiem eiro.

Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu