Volvo flagmanis iegūs 1,5 litru motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Volvo plānojot jaunajam flagmanim S90, kurš stājas S80 vietā, izstrādāt arī hibrīdmodifikāciju ar 1,5 litru trīs cilindru iekšdedzes dzinēju.

To britu izdevumam Autocar atklājis zviedru kompānijas Izstrādes un izpētes nodaļas viceprezidents Pīters Mertenss, ziņo Motor.ru.

Pēc Mertensa teiktā šis motors tiekot izstrādāts lietošanai apvienojumā ar jauno moduļu tipa platformu, uz kuras tiks konstruēta jaunu kompaktautomobiļu paaudze, kas ietvers gan hečbeku, gan arī sedanu un apvidnieku.

Lai arī motors primāri ir domāts kompaktautomobiļiem, tas būšot savietojams arī ar S90 tehnoloģisko platformu. Tehniskā specifikācija nav zināma, taču skaidrs, ka 1,5 litru hibrīddzinējs būs mazāk jaudīgs nekā S90 T8 modifikācija, kuras 2 litru benzīnnieks kopā ar hibrīdagregātiem attīsta 400 zirgspēkus.

Zviedru zīmola jaunais flagmanis dienas gaismu ieraudzīja vien pagājušajā nedēļā, bet tā lielā pasaules prezentācija notiks nākamā gada sākumā Detroitas automobiļu izstādē.

Bez hibrīdmotoriem S90 varēs apgādāt arī ar tradicionālajām spēkstacijām. Taču līdzīgi kā XC90 arī sedans nesaņems neko vairāk par četru cilindru motoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu