Ieklausies: Aston Martin Vulcan «dziesma»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja spēkus apvieno kompānija, kurai ir liela pieredze sportisku ielas auto ražošanā, bet tās motoru sporta nodaļai - plašas zināšanas un atziņas, kas gūtas šīs planētas sacīkšu trasēs, ir iespējams radīt benzīngalvām ārkārtīgi tīkamu braucamo. Ja vēl tiek dota radošā brīvība un nav jāiekļaujas jebkādās tehnisko noteikumu normās, braucamais var sanākt vienkārši fantastisks.

Šoreiz runa ir par Aston Martin, kas kopā ar motoru sporta nodaļu Aston Martin Racing radīja automobili Vulcan. Tā kā tas nav paredzēts nedz lietošanai pa koplietošanas ceļiem ikdienā, nedz arī dalībai šosejas sacīkstēs, inženieriem bija samērā plaša rīcības brīvība, un iegūtais rezultāts ir elpu aizraujošs, īpaši turīgiem ātras braukšanas faniem domāts auto, kam līdzīgus izstrādājumus dēvē par Ferrari FXX K un McLaren P1 GTR.

Aston Martin Vulcan būtībā ir ar oglekļa šķiedras virsbūves paneļiem apgādāta alumīnija šasija (kompānijā apgalvo, ka auto nesver vairāk par 1360 kg), kuras priekšdaļā iebūvēts 7 litru V12 atmosfēriskais motors ar vismaz 800 zirgspēkiem. Tos caur agresīvai braukšanai pielāgotu sacīkšu sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu uz ceļa izliek 345/30 R19 izmēra Michelin sporta riepas.

Aston Martin kopumā plāno izlaist tikai 24 Vulcan eksemplārus, un katrs no tiem maksās ap 2 miljoniem eiro.

Tā kā šis auto ir gandrīz tikpat liels retums kā pegazi un vienradži, Aston Martin lēmums radīt un publiskajā telpā palaist video ar Vulcan darbībā ir lieliska iespēja to novērtēt fantastiskās dzinēja mūzikas pavadījumā.

Jāpiezīmē, ka līdz šim Vulcan sabiedrībā ir parādījies diezgan reti; viena no šīm reizēm bija vasarā notikušais Gudvudas ātruma festivāls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu