Porsche Macan GTS - tīrasiņu sporta automašīna SUV segmentā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Līdzīgi kā visi pārējie modeļi, kurus grezno Porsche vārds, arī Macan jaunajā GTS versijā jaušama autosporta dvesma.

Uzlabojumu vidū ir pārstrādāta šasija un par 20 ZS lielāka jauda nekā Macan S modelim. Jaudas un griezes momenta ziņā Macan GTS1 var ierindot starp Macan S2 un Macan Turbo3 ar 360 ZS un 500 Nm. To nodrošina Macan S trīs litru V6 bi-turbo dzinējs, ko papildina dubultais sajūgs Porsche Doppelkupplung (PDK) un Porsche vilkmes kontroles sistēma (PTM) ar elastīgu jaudas sadali starp priekšējo un pakaļējo asi. Tādējādi Macan GTS ieskrienas līdz 100 km/h vien 5,2 sekundēs vai tikai 5,0 sekundēs ar papildaprīkojumā pieejamo Sport Chrono pakotni. Maksimālais ātrums ir 256 km/h. Jaunajam modelim ir GTS raksturīgais sportiskais dizains.

Foto: Porsche

Macan GTS modelī esam apvienojuši Porsche raksturīgo braukšanas dinamiku ar apbrīnojamu ikdienas funkcionalitāti. GTS aprīkojumā ir pieejama arī vēl sportiskāka PASM piekare (Porsche aktīvā piekares vadības sistēma), kas pazemināta par 15 mm, kā arī 20 collu riteņi ar RS Spyder dizainu ar matētu melna krāsojuma apdari un jaukta izmēra riepas. Vienotā stilā ieturēti arī standarta GTS sporta sēdekļi ar Alkantara centrālajiem paneļiem, papildu salona Alkantara apdares elementi, kā arī iespaidīgi skanīga sporta izplūdes sistēma. Pirmo reizi Macan GTS modelī izmantota Porsche komunikāciju sistēma (PCM). Kopā ar papildaprīkojumā pieejamo Connect Plus moduli un pirmšķirīgo multi-touch skārienekrānu tā nodrošina tiešsaistes navigāciju un informāciju par satiksmi reālajā laikā.

Pateicoties melnas krāsas akcentiem tā ārējā izskatā, Macan GTS modeli var atpazīt no pirmā acu uzmetiena — tie ir īpaši spīdīgi elementi virs automobiļa vidusdaļas un mirdzoša matēta melna apdare virsbūves apakšējā daļā. Arī Sport Design pakotne ar īpašo GTS krāsojumu iekļauta standarta aprīkojumā. Pirmo reizi Macan GTS modelī kā papildaprīkojums pieejami LED priekšējie lukturi, tostarp ar Porsche dinamisko apgaismojuma sistēmu Plus (PDLS+). Tie garantē vienmērīgi optimālu ceļa apgaismojumu jebkuros apstākļos.

Šīs īpašās jaunā Macan GTS iezīmes palīdz gūt vēl lielāku braukšanas prieku, kā arī rada vēl izteiktāku sajūtu, ka braucat tieši ar Porsche. Ar šo modeli Porsche kārtējo reizi apliecina, ka kompakto SUV segmentā Macan ir vissportiskākā automašīna.

Macan GTS bāzes aprīkojuma cena, neietverot PVN, - 61 500 eiro.

1 Macan GTS. Degvielas patēriņš: pilsētā - 11,8–11,4 l/100 km, ārpus pilsētas - 7,8–7,4 l/100 km, kombinētais - 9,2–8,8 l/100 km;

CO2 emisijas - 215–207 g/km; efektivitātes klase (Vācija) - E–D.

2 Macan S. Degvielas patēriņš: pilsētā - 11,6–11,3 l/100 km, ārpus pilsētas - 7,6–7,3 l/100 km, kombinētais - 9,0–8,7 l/100 km;

CO2 emisijas - 212–204 g/km; efektivitātes klase (Vācija) - E–D.

3 Macan Turbo. Degvielas patēriņš: pilsētā - 11,8–11,5 l/100 km, ārpus pilsētas - 7,8–7,5 l/100 km, kombinētais - 9,2–8,9 l/100 km;

CO2 emisijas - 216–208 g/km; efektivitātes klase (Vācija) - E–D.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu