BMW M235i kļuvis par 570 zirgspēku sporta auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AC Schnitzer

Vācu tūninga ateljē AC Schnitzer darbnīcās BMW M235i kļuvis par 570 zirgspēkus spēcīgu ielas sporta auto ACL2. Tā pasaules pirmizrāde norisinās Ženēvas automobiļu izstādē.

Standartā M235i ir apgādāts ar 320 zirgspēku 3 litru sešu cilindru turbo motoru. Tā vietā AC Schnitzer meistari kompaktajai kupejai uzstādījuši BMW M4 sastopamo 3 litru twin-turbo agregātu, kurš attīsta 431 ZS. It kā ar to būtu par maz, motora jauda pacelta līdz 570 zirgspēkiem, savukārt maksimālais griezes moments ir 740 Nm.

Pēc šīm modifikācijām divu durvju BMW spēj 100 km/h sasniegt 3,9 sekundēs, un 200 km/h robeža «krīt» 10,9 sekundes pēc starta. Auto maksimālais ātrums ir visai cienījami 330 km/h.

Kā jau šādos gadījumos pieņemts, tūnings tiek veikts ne tikai motortelpā. BMW M235i ar AC Schnitzer meistaru gādību iegūst citus balstiekārtas regulējumus, sporta izplūdes sistēmu. Tāpat auto ir spēcīgāka bremžu sistēma ar 400 un 380 milimetru diskiem attiecīgi priekšā un aizmugurē. Visbeidzot auto ir ieguvis arī krietni vien sportiskāku ārējo veidolu un tam pieskaņotu salonu.

Var atzīmēt, ka iepriekš šī pati vācu tūninga kompānija «pielaboja» BMW 1.sērijas hečbeku, kas tūninga programmas noslēgumā kļuva par īpaši karstu auto ar 400 zirgspēku triturbo dīzeļdzinēju.

Foto: AC Schnitzer
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu