Pēc tūninga Rolls-Royce Dawn kļūst vēl iekārojamāks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rolls-Royce vajadzētu būt automobiļiem, kas rūpnīcā tiek uzbūvēti un tāds tad arī ir to galīgais izpildījums un komplektācija. Vācu tūninga kantorim Mansory gan nekas nav svēts, un tas ir kļuvis par pirmo uzņēmumu šajā nozarē, kura meistari ir uzlabojuši jaunāko no Rolls-Royce izstrādājumiem - pilna izmēra kabrioletu Dawn.

Jaunākais modelis Rolls-Royce automobiļu klāstā ir kabriolets Dawn. Ja kāds ir braucis ar šā zīmola spēkratu, piekritīs, ka pamatīgākus auto grūti iedomāties. Viss ir savās vietās, rūpīgi no kvalitatīviem materiāliem salikts, lai braucēja acij nebūtu kur nepatikā aizķerties.

Vācu tūninga uzņēmumam Mansory gan ir pārliecība, ka pat ideālu auto var uzlabot. Tāpēc ar tā meistaru gādību Dawn ir jauni LED dienas gaitas lukturi, oglekļa šķiedras spoileri priekšā un aizmugurē, kā arī jauni sānu sliekšņi. Tāpat auto ir apgādāts ar tam neraksturīgi sportiska dizaina riteņu diskiem, kuru diametrs ir 22 collas, un sportiskām Vredestein riepām, kuru izmērs priekšā un aizmugurē ir attiecīgi 265/35 un 295/30.

Greznā kabrioleta interjera apdarē tikmēr ir izmantota oglekļa šķiedra, pulēta alumīnija detaļas un ar klavierlaku klātas koka detaļas.

Rolls-Royce Dawn Mansory izpildījumā ir arī krietni vien spēcīgāks un dinamiskāks par oriģinālo automobili. Zem tā garā motora pārsega aizvien atrodas 6,6 litru V12 turbo motors, taču tā jaudu ir izdevies paaugstināt no standarta 570 līdz 740 zirgspēkiem. Motora griezes moments, ko aizmugurējiem riteņiem novada kompānijas ZF sagatavota astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba, tikmēr ir pieaudzis no 780 līdz 1000 Nm.

Spītējot iespaidīgajiem gabarītiem un svaram, kas nav mazāks par divām ar pusi tonnām, Dawn spēj 100 km/h sasniegt 4,5 sekundēs. Tas ir par 0,4 sekundēm mazāk, cik nepieciešams standarta izpildījuma modelim. Vienlaikus arī kabrioleta maksimālais ātrums tikmēr ir pakāpies no 250 līdz 285 km/h, tiesa, tas noticis uz maksimālā ātruma ierobežotāja pārprogrammēšanas rēķina. Un visbeidzot arī cena šim auto noteikti būs augstāka. Tas, kādas izmaiņas notikušas šajā ziņā, gan vēl netiek atklāts, bet var atzīmēt, ka Rolls-Royce Dawn bāzes cena ir apmēram 330 tūkstoši eiro.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu