Audi tirgū laidīs īpaši karstu Q7 dīzeļmašīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd pasaulē jaudīgākā ar dīzeļdzinēju aprīkotā apvidus automobiļa Audi SQ7 TDI* pirmie eksemplāri tirgū nonāks 2016. gada vasarā. Šim modelim ir 435 zirgspēki un 900 Nm griezes moments, kas no 0 līdz 100 km/h ļauj tam paātrināties vien 4,8 sekundēs. Jāpiebilst gan, ka šis nav visu laiku spēcīgākais Audi SUV ar dīzeļdzinēju, jo 2009.gadā zīmola klāstā jau bija Q7 ar 6 litru V12 dīzeļdzinēju, kurš attīsta 500 ZS un 1000 Nm.

Audi SQ7 TDI ir uzstādīts pārstrādāts 4,0 litru TDI motors, kurš apvieno klasē labāko veiktspēju un zemu degvielas patēriņu. Auto spēka agregāts ir apgādāts ar elektriski vadāmu kompresoru (EPC), kas ir pirmā reize sērijveida automobilī. Šī iekārta uzlabo abu Audi SQ7 TDI turbokompresoru veiktspēju jo īpaši pie zemiem dzinēja apgriezieniem, tādējādi nodrošinot veiktspēju, jau sākot braukšanu. Rezultāts ir dinamika bez jebkādas turbokompresoru darbības aiztures.

EPC enerģiju, kā maksimālā jauda ir 7 kW, nodrošina 48 voltu elektriskā apakšsistēma. Šis tehniskais risinājums apvienojumā ar EPC ir arī pirmais solis ceļā uz augstas veiktspējas elektromehānisko pretapgāšanās stabilizācijas sistēmu. Lai nodrošinātu nepieciešamo jaudu un acumirklī pieejamo enerģiju, elektriskajā apakšsistēmā aiz bagāžas nodalījuma ir atsevišķs litija jonu akumulators. Tā maksimālā jauda ir 13 kW. Līdzstrāvas pārveidotājs savieno 48 voltu un 12 voltu elektriskās apakšsistēmas.

Elektromehāniskā aktīvā pretapgāšanās stabilizācijas sistēma ir jauns tehnoloģiskais risinājums tirgū. Tā nodrošina kontrolētu un sportisku vadāmību. Automobilis līkumos ir stabilāks, ir ievērojami samazinātas sānsveres, bet nepietiekamas pagriežamības efekts tiek kontrolēts vēl vairāk un auto ir krietni vien ātrāks līkumos.

Jaunā Audi SQ7 TDI bāzes cena Vācijā ir 89 900 EUR. Tajā jau ietilpst pieprasītākais Audi Q7 papildaprīkojuma klāsts aptuveni 10 000 EUR vērtībā, kas šajā modelī ir iekļauts standartaprīkojumā. Cita starpā tie ir LED priekšējie lukturi, adaptīvā pneimatiskā piekare ar S sērijas iestatījumiem, 3 spieķu sporta stūre ar daudzfunkcionālām pogām un pārnesumu pārslēgiem, 85 l liela degvielas tvertne, signalizācija, elektriski regulējami, apsildāmi sporta sēdekļi ar Alcantara un ādas apdari, 20 collu diski, sportiskas formas bamperi un durvju apdares līnijas, kā arī matēta alumīnija ielaidumi.

Jaunā SQ7 TDI papildaprīkojumā ir pieejama uzlabota dinamiskās vadāmības pakete, kas aptver trīs tehnoloģijas moduļus: quattro piedziņu ar sporta diferenciāli, visu riteņu stūrēšanas sistēmu un jaunu elektromehānisko aktīvo pretapgāšanās stabilizācijas sistēmu.

Degvielas patēriņš

Audi SQ7 TDI (5 sēdvietas)

degvielas patēriņš kombinētajā ciklā: 7,2–7,5 l/100 km**

CO2 izmešu daudzums kombinētajā ciklā: 189–198 g/km**

Audi SQ7 TDI (7 sēdvietas)

degvielas patēriņš kombinētajā ciklā: 7,2–7,6 l/100 km**

CO2 izmešu daudzums kombinētajā ciklā: 190–199 g/km**

**Degvielas patēriņa un CO2 izmešu daudzuma rādītāji ir atkarīgo no izvēlētajām riepām un diskiem, kā arī no dzinēja un pārnesumkārbas komplektācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu