Volvo sniedz ieskatu jaunu kompaktauto saimē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Zviedru autoražotājs Volvo ir iecerējis izvērsties kompakto auto segmentos un, lai to apliecinātu, trešdien prezentēja divus 40.sērijas konceptauto - 40.1 un 40.2.

Volvo plāno izlaist virkni jaunu kompaktās klases automobiļu, to izveidē uzsvaru liekot uz dizainu, aktuālākajām piedziņas tehnoloģijām (tai skaitā elektropiedziņu), autonomās braukšanas sistēmām un iespējami plašām savienojamības iespējām, tā cerot nostiprināties attiecīgo klašu premium segmentā.

Nupat prezentētie konceptauto ir veidoti, par pamatu ņemot Volvo jauno kompaktauto moduļveida arhitektūru (Compact Modular Architecture (CMA)), kura inženieriem un dizaineriem došot daudz brīvas telpas iztēlei un darbošanās brīvībai. Ideālajā gadījumā šī stratēģija palīdzēs kompānijai nostiprināt pozīcijas cīņā ar galvenajiem konkurentiem. Tie Volvo paziņojumā nav minēti, bet varam iztēloties, ka domāts ir lielais vācu trio - Audi, BMW un Mercedes-Benz.

Cita starpā Volvo jauno kompakto auto saimē (S40, V40, XC40) ietilps elektroauto un plug-in hibrīds, jo to paredz kompānijas apņemšanās viscaur modeļu klāstam ieviest iespēju izvēlēties auto ar elektropiedziņu. Pretējā gadījumā nez vai izdotos realizēt uzņēmuma ieceri līdz 2025.gadam visā pasaulē pārdot 1 miljonu elektrificētu auto.

Bez drosmīga dizaina un elektrificētām spēka agregātiem Volvo sola, ka topošajos auto būs arī inovatīvas savienojamības iespējas, kā arī visaptveroša drošības sistēmu pakete, ko pat nevajadzēs īpaši pasūtīt; tā tiks iekļauta standarta aprīkojumā.

Volvo prezidents un izpilddirektors Hokans Samuelsons saka, ka jaunie 40.sērijas automobiļi ražošanā nonāks 2017.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu