Audi izlaidīs A9 e-tron - Tesla Model S konkurentu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Audi vadītājs Rūperts Štadlers esot apstiprinājis ieceri izlaist elektrisku sedanu, kurš varētu apgrūtināt dzīvi Tesla Motors un tā ražotajam Model S. Kā vēsta Autocar, attiecīgo Audi varētu dēvēt par A9 e-tron.

Iepriekš izskanēja minējumi, ka nosaukumu A9 iegūs Mercedes-Benz S-klases kupejas un Bentley Continental GT konkurents. Pēcāk gan pieņemts lēmums šo apzīmējumu piešķirt A8 analogam ar elektropiedziņu, raksta Motor.ru.

Elektrisko sedanu paredzēts konstruēt uz tās pašas tehnoloģiskās platformas, ko ingolštatieši izmantos elektriskā krosovera Q6 e-tron ražošanā. Šis auto, kuram priekšējos riteņus griezīs viens elektromotors, bet aizmugurējos - divi, dienas gaismu ieraudzīs pēc apmēram diviem gadiem.

A9 e-tron elektromotoru barošanai tiks izmantotas 95 kWh baterijas ar ūdens dzesēšanas sistēmu. Grīdā, mašīnas aizmugurējā daļā iebūvētos akumulatorus lādēt varēs gan no elektrotīkla vai ar vadu no speciālas ierīces, gan arī bezkontakta režīmā ar elektromagnētiskās indukcijas metodi. Kad baterijas būs uzlādētas, ar A9 e-tron varēs veikt 900 kilometrus tālu ceļu.

Konceptuālais Audi prologue demonstrē kā Audi izskatīsies tuvākajā nākotnē
Konceptuālais Audi prologue demonstrē kā Audi izskatīsies tuvākajā nākotnē Foto: Audi

Elektriskais sedans būs pirmais Audi, kurš iegūs ceturtā līmeņa autonomās braukšanas palīgsistēmas. Nākamais A8 tikmēr iegūs trešā līmeņa tehnoloģijas, kas dos iespēju mašīnai pilnībā uzticēt stūrēšanu un ātruma uzturēšanu līdz 60 km/h. Autopilota tehnoloģijas jau ir sastopamas arī mūsdienu Audi, tomēr TVNET bija iespēja praksē pārliecināties, ka pagaidām autoražotāji vēl nav gatavi vadītāju atbrīvot pilnībā no atbildības uz ceļa - zināmu laika sprīdi autopilots sastrēgumā darbojas, tomēr, ja vadītājs pārāk ilgi nav pieskāries vadības ierīcēm, tas atslēdzas.

Iepriekš ziņots, ka trešo daļu no izpētei un attīstībai atvēlētā budžeta Audi izmantos jaunu elektromobiļu izstrādei. Plānots, ka pēc 2018.gada kompānija izlaidīs pa vienam jaunam elektroauto gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu