Bugatti atgriežas pie domas par supersedanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Volkswagen grupā ietilpstošais franču zīmols Bugatti atkal apsver iespēju paplašināt modeļu klāstu un tajā iekļaut sedanu, kas konceptuālā Galibier veidolā tika izstrādāts jau pirms vairākiem gadiem.

«Man šis auto joprojām nav vienaldzīgs, tādēļ ka īstenojām vairākas revolucionāras idejas, kas līdz tam vēl nekad nebija ieviestas sērijveida mašīnās,» sacījis pašreizējais Bugatti vadītājs Volfgangs Dirheimers.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Paredzams, ka sērijveida Bugatti Galibier tiks konstruēts uz Porsche izstrādātās MSB tehnoloģiskās platformas, kas veido jaunākās paaudzes Panamera bāzi un jau drīzumā tiks izmantota arī Bentley ražošanā.

Bugatti Galibier, kad un ja nonāks pārdošanā, konkurenci veidos tādiem limuzīniem kā Rolls-Royce Phantom, kurš šobrīd atrodas paaudžu nomaiņas procesā un jaunā izskatā dienas gaismu ieraudzīs 2018.gadā.

Konceptauto Bugatti 16C Galibier pirmo reizi tika parādīts vēl 2009.gadā. Divus gadus vēlāk Bugatti vadība deva zaļo gaismu attiecīgas sērijveida mašīnas ražošanai. 2013.gadā, kad Dirheimers pievienojās Audi un viņa vietā stājās Volfgangs Šreibers, Bugatti atmeta domu par Galibier un pievērsās Veyron pēcteča, 1500 zirgspēkus spēcīgā Chrion izstrādei.

2015.gadā Dirheimers atgriezās Bugatti un tā kā Chiron jau faktiski bija gatavs, lieki laiku nešķieda un atkal ķērās pie idejas par Galibier. Tiesa gan, pēc paša Bugatti vadītāja domām, Galibier ir tikai viena no četrām stratēģiskajām opcijām, kas pašam gan esot tīkamākā. Par pārējām viņš runāt nevarot, taču Autocar lēš, ka vēl Bugatti domā par gaidāmā Rolls-Royce Cullinan krosoveram pietuvinātā sedana konkurentu, sešus metrus garu Bugatti Royale ideoloģisko mantinieku ar elektropiedziņu un superauto, kas būtu mazāk jaudīgs un lētāks par Chiron.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu