Kia parāda 4. paaudzes Rio

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Ceturtās paaudzes Kia Rio oficiālā pasaules pirmizrāde notiks tikai septembra beigās Parīzes automobiļu izstādē. Pirmos iespaidus par jauno mazās klases auto korejiešu kompānija gan piedāvā gūt jau tagad, publiskojot dažas eksterjera un salona fotogrāfijas.

Jaunās Kia Rio dizains ir tapis kompānijas stila centros Vācijā un Kalifornijā, uzturot ciešus kontaktus ar kompānijas globālā dizaina galveno mītni Namjangā, Dienvidkorejā. Sadarbības rezultāts ir auto ar taisnām virsbūves līnijām un gludiem paneļiem, kam jāpalīdz radīt pašpārliecināta auto iespaidu.

Rio priekšējā daļā dominējošais elements ir zīmolam raksturīgais tīģera deguna formas radiatora režģis. Jaunajā mazauto tas ir šaurāks augstuma ziņā un vienlaikus arī platāks, faktiski veidojot vienu veselu ar jaunajiem lukturiem, kuros tikpat jauns elements ir U burta formas LED dienas gaitas lampiņas.

Atrašanās vietu mainījuši arī priekšējie pretmiglas lukturi, kas tagad pārcelti uz bampera ārējiem stūriem un apvienojumā ar virsbūves paplatināšanos par 5 mm (līdz 1725 mm) veido stabilākas mašīnas iespaidu.

Arī profilā izmaiņas ir visai ievērojamas. Šeit Kia vēlas, lai tiek pamanīts garāks motora pārsegs, lielāka priekšējā pārkare, mazāka pārkare aizmugurē un stāvāks, šaurāks aizmugurējais jumta balsts. Apvienojumā ar riteņu bāzes pastiepšanos par 10 mm (tagad 2580 mm) un virsbūves garuma pieaugumu par 15 mm līdz 4065 mm, Rio jāatstāj labāk sabalansēta, pārliecinošāka auto iespaids.

Gluži tāpat kā eksterjerā, arī salonā ar dizainiskām viltībām ir mēģināts panākt plašuma iespaidu. Tādēļ priekšējā panelī ir vairāk vienkāršu, taisnu līniju, konsole ir nedaudz pavērsta pret vadītāju un arī ergonomika esot labāka nekā iepriekšējās paaudzes Rio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu