Audi prezentē ilgi gaidītos A5 un S5 Sportback modeļus jaunā izpildījumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Audi prezentējis jaunos A5 Sportback un S5 Sportback. Audi A5 Sportback, kas tirgū pirmo reizi parādījās pirms septiņiem gadiem, tagad apvieno piecdurvju kupejas eleganci, emocionālu dizainu un bagātīga interjera komfortu, kā arī piedāvā progresīvākas informācijas un izklaides sistēmas funkcijas. Savukārt atjaunotais S5 Sportback uz ceļiem nonāks ar sešu cilindru turbo dzinēju, kas attīsta 354 zirgspēkus un 500 Nm.

Gan Audi A5 Sportback, gan S5 Sportback tirdzniecībā Latvijā nonāks 2017. gada sākumā. Zīmols jau paziņojis sākuma cenas A5 Sportback modelim Baltijas tirgū - 2.0 TFSI versija ar manuālo pārnesumkārbu maksās no 40 200 eiro, bet Audi A5 Sportback 2.0 TFSI versija ar S tronic automātisko pārnesumkārbu - no 42 410 eiro.

Eksterjers: Audi dizaineri jaunā A5 Sportback dizainā ir apvienojuši intriģējošas formas un atlētiski izliektas virsmas. Pagarinātā riteņu bāze, īsās virsbūves pārkares un stūriem un sāniem apliektais dzinēja pārsegs izceļ piecdurvju kupejas sportiskumu. Ievērojami plakanāks un platāks nekā iepriekšējā modelī ir single-frame radiatora režģis. Spēcīgāk izceltās viļņotās sānu līnijas piešķir A5 Sportback emocionālu eleganci. Izteiktais riteņu arku izliekums izceļ pilnpiedziņas DNS. Aizmugurē dominē horizontālas līnijas, bet pastieptajam bagāžas nodalījuma vākam ir raksturīgā spoilera mala.

Interjers: Jaunais Audi A5 Sportback salons ir ievērojami paplašināts – interjera garums palielināts par 17 milimetriem, plecu vieta autovadītājam un priekšā sēdošajiem pasažieriem paplašināta par 11 milimetriem un vieta aizmugurē sēdošo pasažieru kājām palielināta par 24 milimetriem. Priekšējā paneļa horizontālā arhitektūra rada ietilpības sajūtu. Salona apgaismojums ar 30 iespējamām krāsu izvēlēm vienmēr nodrošinās piemērotas noskaņas interjeru. Modeļa bagāžas nodalījuma tilpums tagad sasniedzis 480 litrus, kas ir starp labākajiem rādītājiem šajā klasē.

Displejs un pārvalde: Šajā ziņā A5 Sportback neatšķiras no pirms kāda laika prezentētās A5 Coupe. Kā alternatīva standarta analogajai instrumentu ciparnīcai tagad ieviesta Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma ar 12,3 collu ekrānu. Papildaprīkojumā pieejamā informācijas projekcija uz priekšējā stikla uzrāda visu nepieciešamo informāciju, tādējādi ļaujot autovadītājiem saglabāt skatu uz ceļu.

Informācijas un izklaides sistēma un Audi connect: Audi A5 Sportback aprīkojuma opciju sarakstā ir MMI navigation plus sistēma ar MMI touch. Tā ietver tādas funkcijas kā 10 GB iebūvētu atmiņu, DVD diskdzini, trīs gadu bezmaksas Audi connect pakalpojumus, piecus bezmaksas navigācijas atjauninājumus un 8,3 collu lielu ekrānu ar 1024 x 480 pikseļu izšķirtspēju. Audi phone box savieno viedtālruni ar ārējo antenu, lai nodrošinātu pirmšķirīgu uztveršanas kvalitāti. Tāpat mašīnā ir uzstādāma induktīvās lādēšanas stacija.

Autovadītāja palīgsistēmas: Dažādu Audi A5 Sportback tehnoloģiju inteliģenta kombinācija uzlabo drošību, komfortu un efektivitāti. Galveno lomu šeit spēlē adaptīvā kruīza kontroles Stop&Go sistēma, kas pilda palīga lomu sastrēgumos. Tā palīdz autovadītājiem lēnā satiksmē ar braukšanas ātrumu līdz 65 km/h, nodrošina paātrināšanos un bremzēšanu, kā arī īslaicīgi spēj noturēt automobili braukšanas joslā.

Balstiekārta: Platā un salīdzinoši garā riteņu bāze ir svarīgākie līdzsvarotas un sportiskas piekares elementi. Priekšējā šķērsbāze ir 1587 milimetri, bet aizmugurējā - 1568 milimetri. Automašīnas garenbāze ir 2824 milimetri. Jaunajam Audi A5 Sportback priekšējam tiltam ir piecu sviru balstiekārta, un arī aizmugurējā tilta trapecveida balstiekārta aizstāta ar jauno piecu sviru konstrukciju. Tikmēr jaunais elektromehāniskais stūres pastiprinātājs nodrošina labāku vadāmību un stūrēšanas precizitāti.

Dzinējs un transmisija: Jaunajam Audi A5 Sportback tiek piedāvātas divas TFSI un trīs TDI dzinēju versijas ar jaudu no 190 līdz 286 zirgspēkiem (2 litru benzīnnieks ar 190 vai 252 ZS, 2 litru TDI ar 190 ZS un 3 litru TDI ar 218 vai 286 ZS). Salīdzinot ar iepriekšējo modeli, jaudas ir pat par 17% vairāk, kamēr degvielas patēriņš ir pazemināts par 22%.

Katrai dzinēja versijai ir atbilstoša pārnesumkārbas tehnoloģija - sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba, septiņu pakāpju S tronic divsajūgu automāts vai astoņu pakāpju Tiptronic automātiskā transmisija. Priekšējā riteņu piedziņa ir standarta aprīkojumā, bet pilnpiedziņu iespējams izvēlēties divām jaudīgākajām dzinēju versijām. Standarta aprīkojumā pilnpiedziņa pieejama 3.0 TDI dzinējam ar 286 ZS.

Audi S5 Sportback savukārt ir rezervēts V6 turbo dzinējs, kurš piecvietīgo auto no 0 līdz 100 km/h paātrina 4,7 sekundēs. Maksimālo ātrumu elektronika ierobežo pie 250 km/h. Quattro pilnpiedziņa un astoņu pakāpju automāts ir S5 Sportback standarta aprīkojums.

Virsbūve un aprīkojums: Paaudžu maiņas rezultātā Audi A5 Sportback ir kļuvis vieglāks. Ja salīdzina ar iepriekšējās paaudzes A5 Sportback, jaunais auto ir par līdz pat 85 kg vieglāks un sver no 1470 kg.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu