Volvo prezentē XC90 ar autopilotu plaša mēroga testiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Zviedru Volvo Cars ir sagatavojuši pirmo XC90, kurš tiks iesaistīts bezpilota auto plaša mēroga testos Gēteborgā.

Izmēģinājumi, kas tiks veikti projekta Drive Me ietvaros, sāksies 2017.gadā, un šos autonomos auto, kuru aprīkojumā ir papildu radari un kameras, kā arī progresīvas autopilota smadzenes, vadīs vienkārši autobraucēji.

Pirmais autonomais testu auto ir viegli identificējams pēc atbilstoša uzraksta uz sāniem - #001. Pēc tā noprotams, ka testu auto skaits nebūs mērāms vien desmitos.

Par to, kas atrodas zem pirmās testu mašīnas motora pārsega un kā paredzēts aprīkot pārējos izmēģinājumu auto, informācijas nav. Var piebilst tikai, ka standarta XC90 motoru paletē ietilpst četru cilindru benzīna un dīzeļdzinēji ar jaudu no 190 līdz 320 zirgspēkiem, kā arī hibrīddzinējs ar 400 ZS.

Par Drive Me projektu Volvo pirmo reizi runāja 2013.gadā, un jau 2014.gadā Gēteborgas ielās izbrauca pirmie testu auto no S60 modeļu saimes.

Drive Me mērķis ir urbanizētajā vidē visapkārt zemeslodei, jo īpaši planētas lielākajās pilsētās, kuras aizvien turpina augt, gādāt par ilgtspējīgāku mobilitāti, tātad ieviest vienmērīgāku transporta plūsmu. Volvo uzskata, ka tā jau sen vairs nav vēlme, bet gan nepieciešamība.

Volvo mērķis ir autonomus auto, kas spēj droši pārvietoties bez vadītāja iejaukšanās, sākt piedāvāt līdz 2020.gadam. Tas, starp citu, ir arī termiņš, līdz kuram zviedri vēlas izstrādāt auto, kurā nebūtu iespējams gūt smagas traumas vai zaudēt dzīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu