Paaudžu maiņas rezultātā Nissan Micra piedzīvo pamatīgu transformāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Parīzes automobiļu izstādē Nissan prezentēja sava mazās klases modeļa Micra piekto paaudzi.

5. paaudzes Nissan Micra, kas ir paredzēta pasaulē lielākajam hečbeku tirgum, tas ir - Eiropai, domājams, liks atskatīties, jo ar izteiksmīgu, netipisku viduslīniju auto krasi atšķiras no mietpilsoniskās priekšgājējas. Jaunā Micra ir zemāka, platāka un garāka nekā iepriekšējais modelis un piedāvā vairāk vietas salonā. Tai ir arī jauni motori, šasija un pilnīgs inovatīvu drošības sistēmu klāsts.

«Kad Micra pirmo reizi parādījās pirms vairāk nekā 30 gadiem, tā uzsāka revolūciju mazo hečbeku segmentā un atvēra jaunu lappusi Nissan vēsturē. Piektās paaudzes Micra ir tieši tikpat revolucionāra un palielinās gaidas par to, ko hečbeks var un ko tam jāsniedz saviem īpašniekiem,» norādīja Karloss Gosns (Carlos Ghosn), Nissan Motor Company izpilddirektors. «Sekojot tādu atšķirīgu automobiļu modeļu pēdās kā Qashqai un Juke, jaunā Micra nostiprina Nissan kā automobiļu dizaina līdera pozīcijas. Tā arī demonstrē mūsu nolūku konkurēt automobiļu B segmentā Eiropā, kas ir pasaulē lielākais šādu auto noieta tirgus.»

Dizains

5. paaudzes Nissan Micra ir veidota pēc 2015.gada Ženēvas autošovā demonstrētā konceptuālā SWAY parauga. Dizaina notis ietver atpazīstamo «V-Motion» priekšējo režģi, no kura līdz automobiļa aizmugurei aizplūst raksturīgā līnija ar asām malām, bumeranga formas lukturi un «peldošā jumta» dizains, kas ir vēl viena Nissan dizaina raksturiezīme. Citas iezīmes ietver aizmugurējo sānu durvju rokturus, kas noslēpti automobiļa aizmugurējos jumta balstos, un pagarinātu jumta līniju ar spoileri, kas uzlabo automobiļa aerodinamiku un ārējo izskatu.

Automobiļa eksterjeram ir pieskaņotas 10 virsbūves krāsas, ieskaitot Energy Orange. Papildu eksterjera un interjera personalizēšanas iespējas kopumā ļauj izveidot 125 automobiļa atšķirīgas dizaina versijas.

Liela uzmanība ir tikusi pievērsta arī autovadītāja komfortam, pazeminot sēdpozīciju un radot lielāku drošības sajūtu. Sēdekļa un četros virzienos regulējamas stūres dēļ, piemērotāko sēdēšanas pozīciju piemeklēt būs vieglāk. Tā kā šim automobilim ir lielāks platums un garenbāze, tā salona izmērs ir viens no lielākajiem šajā segmentā. Ir piestrādāts arī, lai labāks salonā būtu ne tikai fiziskais, bet arī akustiskais komforts. Tādēļ auto ir pilnveidota skaņas izolācija un uzlabota aerodinamika (pretestības koeficients ir 0,29).

Tehnoloģijas

Piektās paaudzes Micra ir pirmais Nissan B segmenta automobilis ar tik plašu drošības sistēmu klāstu, kas turklāt pieejams visos automobiļa aprīkojuma līmeņos. Pieejamo tehnoloģiju klāstā ir sistēma, kas novērš automobiļa izbraukšanu no savas braukšanas joslas, kas šajā automobiļu segmentā parādās pirmo reizi. Tajā ir iekļauta arī inteliģentā automātiskā ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju, kā arī apkārtskata monitors, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, automātiskās tālās/tuvās gaismas un «aklās» zonas brīdinājuma sistēma. Kā opciju var izvēlēties arī sešu skaļruņu Bose Personal audio sistēmu ar autovadītāja sēdekļa galvas balstā iebūvētiem skaļruņiem, krāsainu 7 collu displeju, kas nodrošina piekļuvi audio sistēmai, satelīta navigācijai, mobilajam tālrunim, viedtālruņa aplikācijām un Siri balss kontroles funkcijai, izmantojot Apple CarPlay.

Dzinēji

Jaunās Micra dzinēju klāstā sākotnēji iekļauti trīs spēka agregāti. Tie ir 0,9 litru trīs cilindru benzīna turbo motors un 1,5 litru dīzeļdzinējs, kas abi attīsta 90 ZS, kā arī 1 litra benzīna atmosfēriskais motors ar 73 ZS.

Jaunā Nissan Micra tiks ražota Renault rūpnīcā Flinsā, Francijā. Jaunā Micra pārdošanā Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs nonāks 2017. gada maijā.

Foto: Nissan
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu