Vācijā prezentēti jaunie «VW Amarok» un «Amarok Canyon»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Starptautiskajā komercautomobiļu izstādē Hannoverē, Vācijā prezentēti jaunie «Volkswagen Amarok» un «Amarok Canyon», kas būs pieejami ne tikai ar 224 ZS 3 litru V6 dīzeļdzinēju, bet arī tā mazāk jaudīgo versiju (204 ZS). Tā būs pieejama «Canyon», «Comfortline» un «Highline» modeļiem ar 8 pakāpju automāta un pastāvīgās 4MOTION pilnpiedziņas opciju, bet vēlāk arī ar 6 pakāpju manuālo transmisiju un pieslēdzamu pilnpiedziņu.

Pirmizrādi piedzīvojušais speciālais modelis «Amarok Canyon» ir veidots uz «Comfortline» versijas bāzes. Tas pirmo reizi Eiropā pieejams ar EU6 standartam atbilstošo V6 turbodīzeli. Debiju Hannoverē piedzīvoja arī 150 kW/204 ZS jaudas TDI dīzeļdzinējs, kura maksimālais griezes moments ir 500 Nm. Šis dzinējs ir triju drīzumā pieejamo V6 dzinēju jaudas līmeņu vidējā versija.

Augstākajā jaudas versijā pikaps attīsta 550 Nm un 224 ZS, kas nodrošina 193 km/h maksimālo ātrumu un paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h 7,9 sekundēs. «Amarok» ir vienīgais pikaps B segmentā, kas aprīkots ar V6 dzinēju. Klāsta jaudīgākais – 224 ZS – dzinējs kombinācijā ar 8 pakāpju automātisko transmisiju un 4MOTION visu riteņu piedziņu ir pieejams tikai divās aprīkojuma versijās – jaunajā «Amarok Aventura» un «Amarok Highline».

Eiropai paredzētajam «Amarok Canyon» ir 4MOTION visu riteņu piedziņa, 17 collu «Aragua» vieglmetāla diski un speciāls «Canyon» aprīkojums, piemēram, matēti melnas sliekšņu caurules, kā arī citas detaļas, tai skaitā durvju rokturi, matēti melni vidējie jumta balsti, arku paplatinājumi, kravas nodalījuma virsmas pārklājums un tonēti aizmugurējie lukturi.

«Amarok Aventura» izceļas ar vairākām inovācijām. Piemēram, tas ir aprīkots ar 14 virzienos regulējamiem sēdekļiem gan autovadītājam, gan priekšējam pasažierim, turklāt šiem sēdekļiem ir piešķirts AGR («Kampaņa veselām mugurām») apstiprinājums. Tie papildaprīkojumā pieejami arī «Highline» versijai. «Amarok Aventura» ir arī atpakaļskata kamera un «Park Pilot» parkošanās palīgsistēma. Piedevām «Amarok Aventura» ir krāsains trīs dimensiju ekrāns starp klasiski apaļajām mērinstrumentu paneļa ciparnīcām. Tāpat auto atbalsta dažādus mobilos tiešsaistes pakalpojumus.

«Amarok Comfortline» ar 204 ZS dzinēju, «Amarok Highline» ar 204 ZS vai 224 ZS dzinēju un «Amarok Aventura» ar 224 dzinēju būs pieejami tirdzniecībā 2016. gada novembra sākumā. «Amarok Canyon» tirdzniecībā tiks nonāks 2017. gada pavasarī.

Foto: Volkswagen
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu