Nissan Navara kļūst par Mercedes-Benz X klasi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Otrdien Zviedrijā norisinājās īpašs pasākums, kurā Daimler koncerna vadība prezentēja jaunu Mercedes-Benz automobiļu klasi.

Sadarbība starp dažādiem autobūves uzņēmumiem nav jaunums. Tā, piemēram, Citroen, Peugeot un Toyota kopīgi izstrādā un izlaiž supermini automobiļus, PSA koncerns sadarbojas ar Fiat komercauto jomā utt. Arī Mercedes-Benz sadarbība nav nekas jauns. Tā, piemēram, pirms dažiem gadiem sadarbībā ar Renault uz Kangoo bāzes tapa Citan, bet

vakar dienas gaismu ieraudzīja vāciešu pirmais X klases pikaps,

turklāt divās versijās.

Lai arī X klases automobiļi pagaidām ir tikai prototipi, tie dod visai labu priekšstatu par to, kas Vācijā izdarīts ar Nissan Navara, ko Mercedes-Benz izmanto kā jaunās klases automobiļu bāzi.

Informācijas par gaidāmajiem sērijveida auto pagaidām ir diezgan maz. Mercedes-Benz vien norāda, ka

automobiļus varēs iegādāties gan ar četru cilindru, gan V6 konfigurācijas dīzeļdzinējiem

un pilnpiedziņas sistēmu, kam būs iespēja bloķēt kā centrālo, tā arī aizmugurējās ass diferenciāli.

Auto pārstāvēs tā dēvēto vidējās klases pikapu segmentu, kurā nestspēja ir 1 tonna.

Mercedes-Benz X klases gadījumā kravas kastē gan varēs kraut 1,1 tonnu,

bet velkamās piekabes maksimālais pieļaujamais svars būs 3,5 tonnas. Tāpat auto saņems jaunākās drošības un komforta sistēmas, multimediju iekārtu ar integrētu SIM karti, iespēju sekot līdzi mašīnas stāvoklim, izmantojot mobilo aplikāciju, un citus labumus, jo civilā konceptauto salona attēlos redzams, ka ganībās pie lopiem varēs doties, baudot augsta līmeņa ērtības.

Prezentācijā, kas noritēja Stokholmā, Mercedes-Benz vienlaicīgi prezentēja divas X klases modifikācijas - stylish explorer un powerful adventurer. Pirmā no tām ir balta, apgādāta ar 22 collu riteņiem, elegantu salonu un aizmugurējām gabarītu gaismām, kas veido nepārtrauktu līniju pa kravas kastes vāka perimetru. Powerful adventurer savukārt ir vairāk piemērots braukšanai sarežģītos apstākļos, jo tam ir pastiprināta korpusa apakšas aizsardzība, apvidus auto riepas ar dziļu, rupju protektoru un vinča kā priekšā, tā arī aizmugurē.

Mercedes-Benz X klases ražošana sāksies nākamgad, un pārdošanā tas nonāks 2017.gada nogalē.

Dienvidamerikas tirgus vajadzībām X klase tiks ražota Renault rūpnīcā Argentīnā, savukārt pārējie noieta tirgi Āfrikā un Eiropā tiks apgādāti no Nissan Spānijas ražotnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu