Lielbritānijā prezentēts pasaulē ātrākais elektroauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NextEV

Elektroauto ražotājs NextEV pirmdien Londonā prezentēja jauno automobiļu zīmolu NIO, kā arī savu pirmo spēkratu NIO EP9.

NIO EP9, kas atbilstoši kompānijas iecerei auto cienītājos atgriezīs braukšanas prieku un neaprakstāmas sajūtas, jau ir bijis Nirburgringas Nordšleifē un, kā apgalvo kompānija, 20,8 kilometrus garo «zaļās elles» apli veicot 7 minūtēs un 5,12 sekundēs, uzstādījis jaunu ātruma rekordu elektromobiļiem.

Piedevām 4.novembrī NIO EP9 ar ievērojamu pārsvaru esot pārspējis arī pastāvējušo labāko apļa laiku Pola Rikāra trasē Francijā. Proti, iepriekš ātrākais elektroauto šeit vienu apli spēja nobraukt 2 minūtēs un 40 sekundēs, toties britu elektromobilis vienu apli veica 1 minūtē un 52,78 sekundēs.

NIO EP9 ir apgādāts ar četriem augstas veiktspējas elektromotoriem un četrām atsevišķām pārnesumkārbām. Sistēmas kopējā jauda ir 1 megavats jeb 1360 zirgspēki, un tie palīdz plakanajam megaauto 200 km/h atzīmi sasniegt 7,1 sekundē un maksimāli attīstīt 313 km/h.

Interesanti, ka EP9 dizainā paredzēta maināmu bateriju koncepcija, kā arī ātrās uzlādes sistēma, kas ļauj 45 minūtēs atgūt 427 kilometru gaitas rezervi.

NextEV ir globāls jaunuzņēmums ar iztrādes centriem Sanhosē, Londonā, Minhenē un Šanhajā, kur atrodas arī kompānijas galvenā mītne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu