Peugeot gatavo modeļa 308 ekstrēmo versiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Šobrīd jaudīgākais modelis Peugeot 308 klāstā ir 270 zirgspēku GTi, bet drīzumā to nomainīs 308 R ar hibrīddzinēju.

Jaunais Peugeot boss Žans Filips Imparato britu izdevumam atklājis vairākus interesantus jaunumus. Viņš sacījis, ka zīmola aktivitātes autosportā ir diezgan ievērojamas (piemēram, dalība Dakāras rallijreidā), lai riskētu un palaistu garām iespēju gūt no tām labumu arī sērijveida ielas mašīnu biznesā. Tāpat viņš sacījis, ka RCZ kupejai pēcteča nebūs, taču tādās modeļu saimēs kā 208 un 308 gan var gaidīt ko īpašu.

Autocar raksta, ka zīmola hierarhijā 308 GTi varētu zaudēt top modeļa statusu, piekāpjoties 308 R. Oficiāli šāds gan vēl nav apstiprināts, taču, ja iznāktu, tā paraugs visticamāk būtu pērn Šanhajas auto šovā prezentētais tāda paša nosaukuma prototips. Tas patiesi bija ekstrēms auto ar 1,6 litru 270 zirgspēku turbomotoru un diviem elektromotoriem. Ar tiem hibrīdsistēmas kopējā jauda sasniedz 500 zirgspēkus un hečbekam dod iespēju 100 km/h sasniegt 4 sekundēs. Salīdzinājumam - 308 GTi standarta sprinta veikšanai nepieciešams par 50% vairāk laika, tas ir 6 sekundes.

Peugeot 308 R hibrīds varētu tikt izlaists arī tādēļ, ka vēl šā gada aprīlī PSA koncerna vadītājs Karloss Tavaress paziņoja par ieceri mainīt Peugeot zīmola pozicionējumu, to padarot augstvērtīgāku, lai kļūtu par Volkswagen tiešu konkurentu.

Šobrīd vidējais Peugeot automobilis tiek tirgots par vidēji 2,4% lētāk nekā analogs Volkswagen. Līdz 2018.gadam starpībai vajadzētu sarukt līdz 1,3%, bet jau 2021.gadā Peugeot vajadzētu kļūt par 0,5% dārgākiem, iecerējis Tavaress. Tāpat PSA boss atklājis, ka 25% no 308 modeļu saimes peļņas dod GT un GTi mašīnas. Imparato tikmēr ir pārliecināts, ka pircējs būs gatavs maksāt par jaunu auto vairāk, ja ražotājs varēs viņu pārliecināt, ka auto vērtība nekritīs tik strauji.

Peugeot 308 GTi
Peugeot 308 GTi Foto: Peugeot
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu