Auto alternatīvās enerģijas izmantošanā Eiropā pārsvaru gūst elektroenerģija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pēdējo gadu laikā Eiropā auto alternatīvās enerģijas izmantošanā pārsvaru gūst tieši elektroenerģija, intervijā aģentūrai LETA norāda Auto asociācijas valdes loceklis Ingus Rūtiņš.

Viņš arī atzīmē, ka pēdējo gadu laikā Eiropā novērojama tendence, ka alternatīvās enerģijas izmantošana sāk palēnām izspiest fosilās degvielas izmantošanu.

«Kopumā alternatīvās enerģijas izmantošanā pārsvaru Eiropā gūst tieši elektroenerģija. Lai arī dabasgāze vai biodegviela tiek uzskatīti par alternatīvu, Eiropā kopumā šie enerģijas izmantošanas veidi nav populārākā izvēle jaunu automobiļu tirgū,» skaidro Rūtiņš.

Auto asociācija dibināta 1994.gadā. Patlaban tajā ir 31 biedrs, kuri pārstāv 44 automobiļu un motociklu ražotāju zīmolus un Latvijas tirgū pārdod virs 90% jauno transportlīdzekļu, nodrošinot vairāk nekā 2500 darba vietu. No 2003.gada Auto asociācija ir Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) biedrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu