Lexus jaunais flagmanis LS 500 iegūst twin-turbo motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Detroitas auto šovā Toyota koncernā ietilpstošais premium segmenta zīmols Lexus pirmo reizi oficiāli parādījis savu jauno flagmani LS.

Jāteic gan, ka pagaidām prezentēta tikai viena šā modeļa modifikācija, proti, LS 500, kura aizstātos līdzšinējo LS 460. Tas bija apgādāts ar 4,6 litru V8 motoru, kurš attīsta 386 zirgspēkus, turpretī LS 500 tiks uzstādīts jauns 3,5 litru V6 biturbo motors ar 10 pakāpju automātisko pārnesumkārbu un 415 zirgspēkiem (600 Nm). Gan jau LS klāstā būs arī hibrīds, bet par to pagaidām nekādu ziņu nav; var pieminēt vien to, ka aktuālais LS 600h ir apgādāts ar hibrīdsistēmu, kura attīsta 394 ZS.

Par dinamikas rādītājiem ziņu vēl ir pavisam maz; Lexus vien atklāj, ka LS 500 klasiskās piedziņas versijā (būs pieejams arī AWD modelis) līdz 96 km/h spēj paātrināties 4,5 sekundēs.

Jaunais LS ir konstruēts uz klasiskās piedziņas moduļveida platformas, kas pirmo reizi tika izmantota kupejas LC 500 ražošanā. Sedana garums bāzes versijā ir 5235 mm, platums - 1900 mm, augstums - 1450 mm, bet attālums starp asīm ir limuzīna cienīgi 3125 milimetri.

Tādējādi jaunais LS jau standarta versijā ir par gandrīz 3 cm garāks nekā pašreizējās paaudzes modelis ar pagarināto riteņu bāzi, kā arī par 15 milimetriem zemāks. Sedanam ir arī zemāks motora pārsegs un bagāžnieka vāks, turpretī platumā auto ir pastiepies par veselu collu, tas ir - 2,5 centimetriem.

Ieguvums no izmaiņām proporcijās ir zemāks smaguma centrs, kas apvienojumā ar diētu, kura devusi svara samazinājumu par 90 kilogramiem, atstās pozitīvu iespaidu uz gaitas īpašībām un braukšanas efektivitāti.

Kā jau flagmanim pienākas, Lexus LS 500 saviem pasažieriem piedāvās neaptverami daudz dažādu labumus, tai skaitā atgāžamus sēdekļus ar ventilāciju un masāžas funkciju aizmugurē, Mark Levinson audio sistēmu ar 3D skanējumu, klusumu salonā, dabīgus materiālus apdarē utt. Vadītāja priekšrocība būs ne tikai viegla un patīkama braukšana, bet viedtālruņa skārienekrāna darbības principam pietuvināts remote touch datu ievades panelis un bez priekšējā panelī iebūvēta 12,3 collu ekrāna arī opcionāls 24 collu projekcijas ekrāns uz priekšējā stikla. Tādus izmērus nepiedāvā neviens cits autoražotājs.

2018 Lexus LS pamata specifikācijas
Auto tipsPilna izmēra premium sedans
Dzinējs3.5 litru V6, twin-turbo
PiedziņaRWD vai AWD
Transmisija10 pakāpju automātiskā
Jauda415 ZS
Griezes moments600 Nm
Riteņu bāze3125 mm
Garums5235 mm
Augstums1450 mm
Platums

1900 mm

Riteņi19 vai 20 collas
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu