Audi SQ5 iegūst jaunu motoru un kļūst lēnāks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Detroitas auto šovā Audi prezentēja ne tikai krosovera Q8 konceptuālo versiju, bet arī jaunās Q5 saimes spēcīgāko pārstāvi SQ5.

Iepriekš SQ5 tika komplektēts ar 3 litru kompresormotoru, bet jaunākajā versijā zem tā motora pārsega atrodas 3 litru V6 TFSI turbomotors. Tā jauda ir tāda pati kā iepriekš, proti, 354 ZS, taču griezes moments ir palielinājies no 470 Nm līdz 500 Nm (no 1370 - 4500 apgr./min.).

Dīvainā kārtā pēc atjaunināšanas SQ5 nav kļuvis ātrāks - krosovera paātrināšanās līdz 100 kilometriem stundā prasa par 0,1 sekundi vairāk nekā iepriekš, proti, 5,4 sekundes, turpretī maksimālais ātrums aizvien ir elektroniski ierobežoti 250 km/h. Tai pašā laikā degvielas patēriņš kombinētā ciklā ir par 0,4 litriem mazāks un turpmāk būs 8,3 l/100 km (189 g CO2/km), raksta Motor.ru.

Gabarītu ziņā jaunais krosovers, kurš konstruēts uz Volkswagen koncerna moduļveida platformas MLB, kurā motoru paredzēts iebūvēt gareniski, gabarītu ziņā ir nedaudz pārāks par priekšgājēju. Jaunā SQ5 garums, platums un augstums ir attiecīgi 4671, 1893 un 1635 milimetri, savukārt attālums starp asīm ir palielinājies līdz 2824 milimetriem.

Audi SQ5 pašmasa ir 1995 kilogrami, kas ir par 35 kg mazāk. 14 kg ieekonomēti uz motoru nomaiņas rēķina vien.

Ja salīdzina ar parasto Q5, S modelis vizuāli atšķiras ar melnu radiatora režģi, sarkanās Misano virsbūves krāsas opciju, 20 vai 21 collas riteņiem, sudraba krāsas spoguļu korpusiem un izpūtējiem. Salona apdarē izmantota Alkantaras un ādas kombinācija, ko var aizstāt ar Nappa ādas apdari, alumīnija detaļas un par papildus samaksu iegūstami koka akcenti un oglekļa šķiedras akcenti. Priekšējā paneļa galvenie elementi tikmēr ir virtuālais instrumentu panelis Audi virtual cockpit un MMI sistēmas 8,3 collu ekrāns ar jaunu saskarni.

Audi SQ5 tiks ražots Audi jaunajā rūpnīcā Meksikā un pārdošanā nonāks šā gada vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu