Škoda Kodiaq būs arī karstā modifikācija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Škoda

Škoda krosovers Kodiaq, kurš decembra sākumā tika pasludināts par Latvijas Gada auto 2017, iegūs arī karsto modifikāciju ar apzīmējumu RS. Par to britu izdevumam Evo pastāstījis izpētes un jauno produktu izstrādes vadītājs Kristiāns Štrūbe.

Štrūbe apgalvo, ka karstais Kodiaq būs ātrākais automobilis Škoda šā brīža modeļu klāstā. Krosovers iegūs 2 litru dīzeļdzinēju ar divām turbīnām, kāds jau ir iekļauts starp Volkswagen Tiguan motorizācijas opcijām. Volkswagen gadījumā motors attīsta 240 zirgspēkus un, strādājot pārī ar 7 pakāpju DSG pārnesumkārbu, dod iespēju 100 km/h sasniegt 6,5 sekundēs.

Šobrīd spēcīgākie motori Škoda piedāvājumā ir 2 litru benzīnnieks ar 180 ZS un tāda paša tilpuma dīzeļdzinējs ar 190 ZS.

Runājot par citiem karstasinīgajiem Škoda modeļiem, Štrūbe pavēstījis, ka jaunas Fabia RS iznākšana šobrīd ir maz ticama. Tai pašā laikā Štrūbe norādījis, ka ļoti labprāt modeļu klāstā redzētu lieljaudas Superb, tiesa, kompānijas augstākā vadība par šādu ieceri vēl nav pilnībā pārliecināta, tādēļ attiecīgais projekts pagaidām atrodas gaidīšanas režīmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu