Bezpilota ķīniešu elektroauto uzstāda rekordu Ostinas F-1 trasē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIO.io

Ķīniešu kompānija NextEV, kura nu jau kādu laiku turpina sava elektriskā superauto izstrādi un cita starpā jau ir viesojusies Nirburgringā, nupat paziņojusi, ka tās monstrs NextEV Nio EP9, būdams aprīkots ar autonomās braukšanas sistēmu, vienu apli Ostinas F-1 trasē Teksasā pilnīgi patstāvīgi nobraucis 2 minūtēs un 40,33 sekundēs.

Tas gan ir tālu no trases apļa rekorda, kas kopš 2012.gada pieder Sebastjanam Fetelam (toreiz Red Bull Racing, bet tagad Ferrari) un ir 1 minūte un 39,347 sekundes, tomēr sasniegums tāpat ir ievērības cienīgs, jo NextEV Nio EP9 maksimālais trasē attīstītais ātrums ir 257 kilometri stundā.

Līdz šim Ostinas F-1 trasē nav bijis ātrāka autonoma auto kā NextEV Nio EP9.

Kad bija uzstādīts ātrākā pašbraucošā auto rekords, auto uzstādīja arī ātrākā sērijveida auto rekordu, jo, kad pie tā stūres sēdās profesionāls sacīkšu braucējs, NextEV Nio EP9 vienu apli veica 2 minūtēs un 11,3 sekundēs, maksimāli sasniedzot 273 km/h, raksta Motor.ru. Salīdzinājumam - Ferrari 458 GTE vienu apli Ostinā veic 2 minūtēs un 3 sekundēs, piebilst Topgear.com.

Nio EP9 prezentācija norisinājās tikai 2016.gadā. Mašīnai ir tā dēvētais oglekļa šķiedras monokoks, kāds ir arī tādiem auto kā Koenigsegg, bet jauda ir apaļš megavats. To nodrošina katram ritenim piejūgts elektromotors, kurš attīsta 340 ZS (visi kopā tādējādi 1360 ZS).

Uzstādīto akumulatoru dēļ auto sver 1735 kg, taču 100 km/h tas tāpat spēj sasniegt 2,7 sekundēs

un 200 km/h - 7,1 sekundē. Auto maksimālais ātrums ir 312 km/h, bet ar vienu uzlādes reizi var nobraukt 425 km.

Jāpiebilst, ka elektriskā superauto izstrāde rit ciešā sadarbībā ar Formula E seriālā startējošo ķīniešu/britu komandu NextEV NIO Formula E Team. Iepriekš auto, kura drošības līmenis atbilst FIA LMP1 klases sacīkšu mašīnu prasībām 20,6 kilometrus garo Nirburgringas Nordšleifes apli veica 7 minūtēs un 5,12 sekundēs.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Nepalaid garām!
    Uz augšu