Volkswagen prezentē par Passat pārāko Arteon

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Volkswagen paplašina modeļu klāstu, Ženēvas Starptautiskajā auto izstādē prezentējot avangarda gran turismo modeli Arteon. Modeļu klāstā tas aizstās Volkswagen CC un hierarhijā nostāsies virs Passat.

Piecvietīgā Arteon sportiskās līnijas ir visai mānīgas, jo garā riteņu bāze (2841 mm) nozīmē, ka automobilim ir plaša pasažieru telpa, bet fāstbeka (fast back) virsbūves dizains - ka automobilim ir ar salonu savienots bagāžnieks. Tā tilpums standarta konfigurācijā ir 563 litri, bet ar nolaistām aizmugurējām atzveltnēm - 1557 litri.

Viens no jaunā modeļa svarīgākajiem dizaina elementiem ir tā priekšpuse. Šī automašīna izceļas ar to, ka motora pārsegs sniedzas tālu uz priekšu, kā arī daļēji pāri abiem spārniem un radiatora režģim, kas izkārtots visā automašīnas platumā. Standarta LED priekšējie lukturi un dienas braukšanas gaismas harmoniski apvienojas ar motora pārsegu un radiatora režģa hromētajiem šķērsstieņiem.

Jaunā Volkswagen modeļa dzinēju klāstā sākotnēji būs seši turbo motori (TSI un TDI) ar jaudu no 150 ZS līdz 280 ZS. Atkarībā no izvēlētā motora būs pieejama priekšpiedziņa vai pilnpiedziņa.

Arteon saņems plašu izklaides, komforta un drošības palīgsistēmu klāstu. Atkarībā no pircēja maksātspējas Arteon būs aprīkojams ar interaktīvu informācijas ekrānu, atlokāmu ekrānu un jaunu, ar žestiem vadāmu Discover Pro informācijas un izklaides sistēmu 9,2 collu ekrānā.

Arteon novatoriskās autovadītāja palīdzības un ērtības sistēmas pilnībā atbilst avangarda koncepcijai. Adaptīvā kruīza kontrole (ACC) tagad ņem vērā arī tādus datus kā braukšanas ātruma ierobežojumi un maršruta informācija, automātiski koriģējot braukšanas ātrumu. Tāpat auto iegūs ar navigācijas sistēmu sajūgtas dinamiskās gaismas, kas tādējādi spēj paredzēt līkuma tuvošanos un izgaismot to, pirms autovadītājs ir iebraucis līkumā.

Foto: Volkswagen

Otrās paaudzes ārkārtas palīdzības sistēma Emergency Assist tikmēr sniedz pastiprinātu drošību – gadījumā, ja autovadītājs ārkārtas iemeslu dēļ nespēj turpināt vadīt automašīnu, sistēma to novirza ceļa labajā malā un apstādina.

Volkswagen uzskata, ka Arteon piedāvās pircējam ļoti tīkamu cenas un vērtības attiecību, kuras dēļ jaunais modelis būs spēcīgs konkurents tradicionālajiem attiecīgās klases premium segmenta automobiļiem.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon tiks ražots Vācijas rūpnīcā Emdenē. Automašīnas Baltijas tirgū būs pieejamas jau 2017. gada vasarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu