VW Tiguan turpmāk arī ar septiņām sēdvietām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Pagājušajā gadā pārdošanā nonāca otrās paaudzes Volkswagen Tiguan. Tagad auto, kurš Latvijas Gada auto 2017 konkursā ieguva otro vietu un plūca laurus papildu nominācijā Latvijas Apvidus auto 2017, ir ieguvis modifikāciju ar septiņām sēdvietām un nosaukumu Tiguan Allspace.

Tiguan Allspace no standarta modeļa atšķiras ar 109 mm lielāku attālumu starp asīm un par 215 mm garāku virsbūvi. Tas nozīmē, ka Allspace ir vairāk vietas bagāžai, vairāk vietas braucējiem un vienkārši vairāk elastības un praktiskuma. Volkswagen tādējādi cer, ka ar jauno modeli, kuram ir nedaudz citādāks priekšējās daļas noformējums un sānu līnija, uzrunās jaunu automobiļu pircējus, kuri savu vajadzību dēļ līdz šim bija spiesti transportlīdzekli meklēt minivenu kategorijā. Ja nepieciešamība bija liels bagāžnieks, tad Tiguan Allspace tādu tagad piedāvā - ar grīdā ielocītiem trešās rindas sēdekļiem kravas novietnes tilpums ir līdz pat 760 litri, bet, piepildot Tiguan Allspacelīdz pat priekšējiem sēdekļiem, tā ietilpība ir 1920 litri.

Bez lielākiem ārējiem gabarītiem un plašāka salona Tiguan Allspace ir arī plašāks standarta aprīkojums nekā piecvietīgajam Tiguan. Piemēram, Tiguan Allspace pat Trendline pamatversijā ir tādas ekstras kā jumta reliņi (melnā krāsā), radio sistēma Composition Colour Media System ar iestrādātu tālruņa brīvroku sistēmu (tālrunis un USB saskarnes), daudzfunkciju stūre, izsmalcināti trapecveida elementi gaisa izkliedētājā un pielāgojams bagāžnieka dziļums. Comfortilne aprīkojuma līnijas (tai skaitā elektroniski plūdlīnijai atbilstoši sudraba jumta reliņi) un Highline (līdzīgs Comfortline, taču ar LED priekšējiem lukturiem un bezatslēgas aizslēgšanas un palaišanas sistēmu) ir vēl lielāks solis uz priekšu. Turklāt pirmo reizi apvidus automašīnas sēriju papildinās ar žestiem vadāmā jaunās paaudzes informācijas un izklaides sistēma Discover Pro.

Tiguan Allspace, līdzīgi kā Tiguan, priekšējai daļai var izvēlēties on-road jeb pilsētas un off-road jeb bezceļu versiju. Off-road versiju var pasūtīt, izvēloties «bezceļa komplektu», ko papildina īpaša dzinēja zemkorpusa aizsardzība līdz pat buferim, kas noderēs, dodoties izbraucienos ārpus pilsētas. «Bezceļa komplektā» automašīnas priekšpusē ir par septiņiem grādiem pacelts priekšējās pārkares leņķis.

Foto: Volkswagen

Tiguan Allspace jaudas diapazons ir no 150 ZS līdz pat 240 ZS (Tiguan - no 115 ZS). Baltijā automašīnas būs pieejamas 2017. gada trešajā ceturksnī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu