Aston Martin savai hipermašīnai izvēlas mitoloģisku nosaukumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aston Martin

Aston Martin un Red Bull Advanced Technologies ir nolēmuši apvienot spēkus un radīt īstu hipermašīnu. Līdz šim tā bija zināma ar kodēto nosaukumu AM-RB 001, bet tagad Aston Martin atklājuši, ka automobili sauks Valkyrie.

Kopš 1951.gada Aston Martin izlaida tolaik aktuālā DB2 lieljaudas versiju Vantage, kompānija iekārojamākajiem un ātrākajiem modeļiem dod vārdus, kas sākas ar V burtu. Tādi ir, piemēram, Vantage, Virage un ekstrēmais Vulcan. Turpinot šo tradīciju, topošo auto, kas lielā mērā līdzināsies sacīkšu bolīdam, nolemts nodēvēt par Valkyrie (Valkīru).

Aston Martin radošais direktors Mareks Reihmans norāda, ka vārds Valkyrie perfekti iemieso ne tikai visekstrēmākā līdz šim radītā Aston Martin būtību, bet hipermašīnu dizaina, inženierijas un veiktspējas izpausmes kopumā.

«Aston Martin modeļu nosaukumiem ir dziļa nozīme. Tās iedvesmo un satrauc. Aston Martin Valkyrie ir ļoti īpašs auto un tam ir nepieciešams tikpat īpašs vārds,» - tā Reihmans.

Jāpiebilst, ka seno norvēģu mitoloģijā Valkīras ir dievības, kuras izvēlas tos kaujas laukā kritušos, kuri nonāks visaugstākā dieva Odina pilī Valhallā.

Šī iemesla dēļ arī Reihmans lieto salīdzinājumu, ka Aston Martin Valkyrie ir dievu izredzēts auto, kuru privilēģija lietot būs tikai dažiem izredzētajiem. No tā jāsaprot, ka Valkyrie nebūs ne lēts, ne lielā apjomā ražots auto un iegādāties varēs tikai daži izredzētie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu