Indieši palīdzēs būvēt Putina limuzīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Indiešu Tata Motors ir uzaicināts pievienoties autobūves projektam, kura ietvaros taps dažādi auto Krievijas politiskās elites vajadzībām. Par to, atsaucoties uz Krievijas tirdzniecības un rūpniecības ministru Denisu Manturovu, vēsta aģentūra TASS.

Gaidāms, ka auto iegūs nosaukumu Aurus, kas ir atvasinājums no latīniskā aurum un nozīmē zelts.

«Mēs esam par to runājuši. Izteicām piedāvājumu projektam piesaistīt indiešu kompāniju Tata. Tata Motors pieder Range Rover, un šeit mēs redzam zināmas sinerģijas potenciālu, attīstot apvidus auto,» komentējis ministrs.

Manturovs piebildis, ka šobrīd par sadarbību ar indiešiem tiek tikai runāts. Ja sadarbība attīstīsies, tā būs iespēja izlaist dažādus auto uz vienotas moduļu veida platformas.

Tāpat ministrs piebildis, ka jauno auto izstrāde rit pēc plāna un jau 2017.gada beigās paredzēta pirmās automobiļu partijas - sedana, limuzīna un minivena - piegāde. Ražošanai lielā apjomā savukārt vajadzētu sākties 2018.gada otrajā pusē, raksta Motor.ru.

Kā ziņots iepriekš, jaunajā īpašo auto sērijā paredzēts iekļaut arī apvidnieku. Automobiļiem jau ir veikti sadursmju drošības testi Vācijā un Krievijā, bet 2016.gada Maskavas automobiļu izstādē tika prezentēts prezidenta limuzīnam paredzētais motors - 12 cilindru agregāts ar četriem turbokompresoriem un 860 zirgspēku jaudu.

Gaidāms, ka publiski jaunās paaudzes limuzīns parādīsies 2018.gada maijā prezidenta inaugurācijas ceremonijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu